Mainos

Turun puukotusoikeudenkäynnissä kuullaan takaa-ajajia ja muita todistajia

2:45

Turun joukkopuukotuksen oikeuskäsittelyssä kuullaan tänään muun muassa joukkopuukottajan takaa-ajajia. Useat henkilöt lähtivät verityöt tehneen miehen perään veitsi-iskun aikaan viime elokuussa.

– Huusin oman kojun väelle, että menkää suojaan ja aloin etsiä jotain kättä pidempää, koska päätin lähteä miehen perään. Samalla näin, kun mies kävi Hesburgerin kulmalla seisseen naisen kimppuun. Nainen oli selin mieheen päin, ja hänellä oli mukanaan lastenrattaat, yksi torilla työskennelleistä takaa-ajajista kertoi poliisikuulustelussa.

Lopulta puukottajan perässä oli useita henkilöitä. Heitä kuullaan sekä tiistain ja että keskiviikon istunnoissa.

Lisäksi oikeudessa on tarkoitus kuulla tänään muun muassa puukottajan tuttua, joka päätyi todistamaan tapahtumia.

Myöntänyt tapot ja tapon yritykset

Syytetty Abderrahman Bouanane juoksi yhteensä 465 metriä Kauppatorilta Puutorille ja vahingoitti matkalla kuolettavasti kahta naista sekä haavoitti kuutta naista ja kahta auttamaan tullutta miestä.

Kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhan yrityksestä syytetyn puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Poliisille Bouanane kuitenkin kertoi, että oli mielestään tekemässä torilla terroritekoa. Puolustus on silti kiistänyt, että teot olisi tehty lain tarkoittamalla tavalla terroristisessa tarkoituksessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.