Syyttäjän mukaan Turun puukottaja ei huutanutkaan videolla "Allahu Akbar" – todistaja eri mieltä

Syyttäjät: Turun puukottajalla ei varsinaista Isis-verkostoa 5:31

Turun joukkopuukotusjutun oikeudenkäynnissä aamu alkoi syyttäjän puheiden perumisella. Syytetyn puolustus oli kiistänyt syyttäjän aiemman tulkinnan ääniraidasta videolla, jonka syyttäjät näyttivät oikeudenkäynnissä.

Syyttäjät katsoivat nyt, että oikeudessa kuullulla lyhyellä videolla ei sittenkään kuulu syytetyn huutamana Allahu Akbar (jumala on suurin). Sen sijaan nauhoitteella kuuluu heidän mukaansa ulkomaalaisittain murrettuna varoitushuuto. Videolla näkyy kadulla juoksevia ihmisiä.

Aiemmin syyttäjät ovat olleet sitä mieltä, että nauhoitteella kuuluu terroristien tekojensa aikana usein huutama lause.

Heti syyttäjän aamunavauksen perään salissa kuultiin arabiankielistä todistajaa, joka kertoi itse kuulleensa Allahu Akbar -huudon. Myös useat muut todistajat ovat aiemmin kertoneet kuulleensa puukottajan huutavan iskulausetta.

Oikeudessa tänään kuultu todistaja kertoi, että päätyi parturireissulta joukkopuukottajan perään. Hän jäi kaverinsa kanssa auttamaan veitsi-iskun uhriksi joutunutta naista siihen saakka, että poliisit saapuivat.

Tänään on tarkoitus kuulla myös joukkopuukottajan pysäyttäneitä poliiseja.

Syytetty Abderrahman Bouanane juoksi Kauppatorilta Puutorille ja vahingoitti kuolettavasti kahta sekä haavoitti kahdeksaa ihmistä.

Syyttäjä vaatii Bouananelle elinkautista vankeutta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhan yrityksestä. Bouananen puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Poliisille Bouanane kertoi, että oli mielestään tekemässä torilla terroritekoa. Puolustus on silti oikeudessa kiistänyt, että teot olisi tehty lain tarkoittamalla tavalla terroristisessa tarkoituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat