Turun opiskelija-asuntolaan pakollinen koronatesti – "Poliisi valmistautuu toiminnan käynnistämiseen"

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen opiskelija-asuntolan pakollisesta terveystarkastuksesta Turussa, kertoo avin johtaja Heikki Mäki. 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt yksittäisen opiskelija-asuntolan pakollisesta terveystarkastuksesta Turussa, kertoo avin johtaja Heikki Mäki STT:lle.  

Käytännössä terveystarkastus tarkoittaa koronatestiä. Mäen mukaan Turun kaupunki vastaa opiskelijoiden testauksesta.

Asuntolassa asuu 65 ihmistä, joista yhdeksän on antanut positiivisen tuloksen koronavirustestissä. Turussa kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa on todettu yhteensä yli 70 koronavirustartuntaa.

Poliisilta virka-apua

Lounais-Suomen poliisilaitos puolestaa tiedotti Twitterissä, että se on vastannut myöntyvästi Turun kaupungin tartuntatautilääkärin virka-apupyyntöön.

– Poliisi valmistautuu operatiivisen toiminnan käynnistämiseen, Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo Twitterissä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön Risto Lammin mukaan poliisin käsitys ennen virka-apupyynnön hyväksymistä oli se, että kyse on karanteenipäätösten toimeenpanosta.

– Poliisi olisi avustava viranomainen, mikäli terveydenhuollon resurssit/valtuudet eivät riitä. Kyse ei siis olisi liikkumisrajoituksista, Lammi kirjoitti Twitterissä tänä aamuna.

Myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi, että poliisilta oli pyydetty virka-apua karanteenimääräysten valvonnassa.

–  Tarvitsemme valvontaan apua, koska tautimäärät ovat nyt poikkeuksellisen suuria, Arve sanoi.

Hänen mukaansa karanteenimääräyksiä on rikottu Turussa jonkin verran, mutta laaja-alainen ongelma se ei kuitenkaan ole ollut.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaihto-opiskelijoille ruoka-apua kaupungilta 

Noin 70 koronaan sairastunutta kansainvälistä vaihto-opiskelijaa on määrätty tai tullaan määräämään eristykseen ja vajaa parisataa altistunutta asetettu tai tullaan asettamaan karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.

Turun kaupunki järjestää opiskelijoille ruoka-apua ja hygieniatarvikkeita koko karanteenin ajan. Ruoka-apu on ruokakassillinen peruselintarvikkeita. Ensimmäiset ruokakassit toimitetaan opiskelijoiden kotioville jo tänään.

Seuraavat ruoka-apukassit jaetaan opiskelijoille heti alkuviikosta.

19.3.2021 kello 12.35: Uutista ja otsikkoa päivitetty. Otsikkoon vaihdettu sana koronatesti terveystarkastuksen tilalle. Lisätty Turun kaupunginjohtaja Minna Arven kommentit sekä virke "Mäen mukaan Turun kaupunki vastaa opiskelijoiden testauksesta."

Lue myös:

    Uusimmat