Turun iskun pääepäilty käytti Saksassa useita henkilöllisyyksiä ja oleskeli useilla eri paikkakunnilla

Turun puukkoiskun pääepäilty marokkolainen Abderrahman Mechkah oleskeli Saksassa eri paikkakunnilla kuukausia ennen Suomeen tuloaan.

– Myös kaksi muuta Suomessa syytteessä olevaa olivat Saksassa, kertoo politiikan toimittaja Jörg Blank uutistoimisto DPA:sta.

Mechkah tuli Blankin mukaan saksalaisviranomaisten tietoon marraskuussa 2015 Ala-Saksin osavaltiossa, ja tuolloin mieheltä otettiin sormenjäljet. Mikään ei yhdistänyt miestä terroristiryhmään.

Ala-Saksista Mechkah siirtyi Dortmundiin Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa. Huhtikuussa 2016 viranomaiset totesivat, että miehen osoite oli tuntematon.

Saksassa ollessaan mies käytti eri henkilöllisyyksiä. Neussin kaupungissa lähellä Düsseldorfia Mechkahia epäiltiin ruumiinvamman tuottamisesta. Oikeuteen asti asia ei edennyt, koska Blankin mukaan kyse ei ollut niin suuresta rikoksesta.

Turvapaikkahakemusta Mechkah ei Saksassa jättänyt.

Blankin mukaan tiedossa ei ole, mitä kautta Mechkah alun alkaen tuli Saksaan. Myöskään sitä ei tiedetä, mitä reittiä mies matkusti Suomeen.

Myös kaksi muuta Suomessa syytteessä olevaa miestä joutui Saksassa tekemisiin poliisin kanssa. Viittä eri identiteettiä käyttänyt mies jäi kiinni varkauksista ja laittomasta maassa oleskelusta. Hän oli oleskellut Hampurissa ja Göttingenissä. Toinen mies otettiin kiinni Osnabrückissa. Häntä epäiltiin varkauksista Hampurissa.

Lue myös:

    Uusimmat