Turskaa granaattiomena- ja mangosalaatin kanssa

Tämä on yksi luomistani turska-annoksista. Se on erinomainen esimerkki siitä, kuinka monipuolinen kala turska on. Tarjoan tällä kertaa sen kanssa eksoottista granaattiomena- ja mangosalaattia.

4 annosta

  • 4 kpl 225 g:n turskapalaa nahkoineen
  • 1 rkl suolaa
  • 2 sitruunaheinän vartta, leikattuna pituussuunnassa neljään osaan (myös persilja käy)
  • 1 tl kurkumaa
  • hyppysellinen sahramin rihmoja tai sahramijauhetta
  • Granaattiomena- ja mangosalaatti:
  • 1 granaattiomena
  • 1 kypsä mango kuorittuna, kivi poistettuna ja leikattuna 2,5 cm:n kokoisiksi paloiksi
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 rkl korianterin tuoreita lehtiä hienonnettuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Anna kalan liota jäävedessä 15–20 minuuttia. Voit myös asettaa kalan siivilään keittiön pesualtaaseen ja antaa sen olla yhtä kauan juoksevassa kylmässä vedessä. Taputtele kuivaksi keittiöpaperilla. Hiero lihaan suolaa.

Valmista kalalle ritilä asettelemalla sitruunaheinän varret ristikkäin uunipellille. Voit vaihtoehtoisesti tehdä ritilän käyttämällä persiljan varsia. Aseta kala tekemällesi ritilälle. Hiero kalan oikeaan puoleen kurkumaa ja vasempaan puoleen sahramia. Näin puolet kalasta on kirkkaan keltainen ja puolet kalasta on oranssinpunainen. Paista uunissa 10–12 minuuttia kunnes kalan liha lohkeilee helposti.

Valmista salaatti kalan paistuessa uunissa. Halkaise granaattiomenat ja poista niiden mehukkaat siemenet. Yhdistä suuressa kulhossa granaattiomenan siemenet, mangopalat, salottispulisilppu ja hienonnetut korianterin lehdet.

Kokoa annos asettamalla lautaselle ensin granaattiomena- ja mangosalaattia ja salaatin päälle viipale turskaa.

Resepti: Andreas Viestad

Lue myös:

    Uusimmat