Turkuun perjantaina saapuneella Skopjen-lennolla todettiin seitsemän koronatartuntaa

3:38
MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje.

Pohjois-Makedonian Skopjesta perjantaina Turkuun tulleella lennolla on todettu seitsemän koronavirustartuntaa, Turun kaupunki tiedotti tiistaina.

Skopjesta saapui Turkuun lento yli kuukauden tauon jälkeen. Matkustajia oli yhteensä 49, joista 43 testattiin.

Kaikki matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin.

Pohjois-Makedonia kuuluu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan eli se lukeutuu korkeimman riskin maihin.

Seuraava Skopjen-lento saapuu Turkuun tulevana perjantaina. Viranomaiset ovat myös tätä lentoa vastassa.

Skopjesta saapui Turkuun elokuussa useita koronavirustartunnan saaneita ihmisiä.

VSSHP: Ei yli 20 ihmisen yksityistilaisuuksia

Tiistaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri antoi alueelle suosituksen, jonka mukaan sisätiloissa ei tule järjestää yli 20 ihmisen yksityistilaisuuksia. Suositus astuu voimaan ensi viikon maanantaina.

Perusteluissa kerrotaan, että koronavirustartunnat tulevat nyt omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Suositus ei koske yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja tai teatteria. Suositus ei myöskään koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Esimerkiksi liikunta- ja urheiluharrastuksia sekä partiotoimintaa voidaan jatkaa turvavälien ja hygieniaohjeiden kanssa.

Varsinais-Suomen koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun ja sen ympäristökuntiin. Maakunnassa on edelleen myös kuntia, joissa ei ole todettu yhtään koronatapausta, sairaanhoitopiiri lisää.

Sairaanhoitopiiri on aiemmin antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä Turussa, Raisiossa, Kaarinassa ja Liedossa. Maskia tulisi piirin mukaan käyttää kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja