Skopjen "koronaohjukset" jäämässä suutareiksi: Turussa ei tiedetä kohua aiheuttaneiden lentojen poikineen jatkotartuntoja

MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje – miksi Suomesta matkustetaan Pohjois-Makedoniaan? 3:38
MTV Uutiset selvitti, millainen "koronalennoista" tunnettu Skopje on ja miksi suomalaiset matkustavat sinne.

Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopjesta Suomeen saapuneet lennot eivät aiheuttaneet jatkotartuntoja Suomessa. Kymmenillä lennoilta Turkuun saapuneilla henkilöillä on havaittu koronatartunta, mutta ilmeisesti tartunnan saaneet eivät ole tartuttaneet muita henkilöitä Suomessa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom keskeytti lentoyhteyden Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välillä kahdeksi viikoksi aikavälillä 28.8.–10.9. tartuntojen vuoksi. Keskeytys päättyy siis torstaina, mutta Traficomin tietojen mukaan lentoyhtiö ei ole ainakaan tämän kuun aikana lentämässä Skopjesta Suomeen. Jos lentoyhtiö muuttaa kantaansa, viranomaiset selvittävät tilanteen uudelleen ja arvioivat, onko lentokenttien välisen liikenteen keskeytyksen jatkamiselle yhä tarvetta.

Ei ainakaan merkittävissä määrin jatkotartuntoja

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Esa Rintala Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo, että heidän tietoonsa ei ole tullut jatkotartuntoja mistään osasta Suomea. Jos yksittäisiä tartuntoja on tapahtunut, niistä ei ole tiedotettu sairaanhoitopiirien välillä.

– Ei ainakaan merkittävissä määrin ole tullut ainakaan, sillä painetta testaamiseen olisi tullut silloin enemmän, Rintala kertoo.

Yleinen tuntuma Varsinais-Suomen alueella on muutenkin se, että Balkanin alueen tartunnat ovat vähentyneet selkeästi testausten aloittamisen jälkeen. Koronatartuntoja testataan lentokentällä.

Ei tartuntoja myöskään Satakunnassa tai PK-seudulla

Uutisoinnissa pohdittiin, että osa lennoilla saapuneista saattoi olla matkalla Olkiluodon ydinvoimalan työmaalle töihin. Satakunnan sairaanhoitopiiristä kuitenkin kerrotaan, ettei heilläkään ole tiedossa lennoilta peräisin olevia tartuntoja tai altistumisia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan myös, ettei heidänkään tiedossa ole Skopjen lennoilta saapuneista seuranneita jatkotartuntoja. HUS:in alueelle on heinä- elokuussa tullut Skopjen lennoilla 21 henkilöä. 12 henkilön osalta tiedetään, etteivät he ole aiheuttaneet jatkotartuntoja. Sen sijaan yhdeksän osalta tilanne on vielä auki.

Lue myös:

    Uusimmat