Turku avasi muistokirjan edesmenneelle Ilkka Kanervalle – "Ei pysty sanoin kuvaamaan, millaisen tyhjiön hän jätti"

Turku avasi muistokirjan edesmenneelle Ilkka Kanervalle –"Ei sitä pysty sanoin kuvaamaan, millaisen tyhjiön hän jätti" 2:47
Katso videolta, miten kauniisti Ilkka Kanervaa muistokirjan avaamisen yhteydessä muisteltiin.

Turun kaupunki on avannut muistokirjan kiirastorstaina menehtyneelle Ilkka Kanervalle.

Kiirastorstaina vaikeaan sairauteen menehtynyt kansanedustaja ja ministeri Ilkka Kanerva oli Turusta kotoisin ja hän toimi myös kotikaupunkinsa kaupunginvaltuutettuna.

Yleisöllä on mahdollisuus kirjoittaa Kanervan muistokirjaan Turun kaupungintalon aulassa arkisin kello 10–16 tiistaihin 26. huhtikuuta saakka.

Muistokirjaan kirjoitti ensimmäisenä surunvalittelunsa Turun pormestari Minna Arve.

– Ilkka on ollut erittäin merkittävä henkilö ihmisenä tosi monelle turkulaiselle vuosikymmenten ajan. Minulle tuli paljon viestejä, että ihmiset haluaisivat jättää surunvalittuja ja viestejä Ilkalle ja hänen omaisilleen, Arve kertoo.

– Alkuviikosta päätimme, että avaamme tällaisen surukirjan, johon kaupunkilaiset ja tietysti ihmiset laajemmaltakin alueelta Varsinais-Suomesta voivat tulla jättämään viimeisen viestinsä "Ikelle".

Ilkka Kanerva oli merkittävä ja pidetty hahmo Turussa. Viestinsä muistokirjaan kirjoittanut naantalilainen Olli Kyrki tutustui mieheen jo 1970-luvun alussa ja oli auttamassa Kanervaa ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi.

– Hän oli minulle sekä puolisolleni hyvin tärkeä ihminen, Kyrki kertoo liikuttuneena.

Turkulaisen Martti Heikkilän mukaan Suomen politiikkaan ja urheiluun ei enää tule Kanervan veroista ihmistä.

– Sanotaan näin, että ei enää tule samanlaista ihmistä Suomen politiikkaan ja urheiluun. Hän oli henkeen ja vereen sekä poliitikko että urheilumiehiä.

– Ei pysty sanoin kuvaamaan, millaisen tyhjiön hän jätti, Heikkilä kiteyttää.

Myös Ilkka Kanervan sähköiseen muistokirjaan voi esittää surunvalittelunsa tiistaihin 26. huhtikuuta kello 16 saakka. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Muistokirjat luovutetaan myöhemmin Kanervan omaisille.

Lue myös:

    Uusimmat