Turkistarhoille tunkeuduttiin yöllä Kalajoella: Häkeistä vapautettiin kymmeniä sinikettuja, useita pentuja kuoli – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi pyytää havaintoja Kalajoella turkistarhoille tunkeutuneista henkilöistä.

Oulun poliisin mukaan Mehtäkyläntien varressa Kalajoella sijaitseville turkistarhoille tunkeuduttiin viime yön aikana. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton FIFURin mukaan kohteena oli kaksi tilaa.

Poliisin mukaan tunkeutujat vapauttivat häkeistä kymmeniä pentuja saaneita ja kantavana olevia sinikettuja. Vapaaksi päästetyt emoketut on saatu kiinni, mutta tarhaajille syntyi taloudellista vahinkoa, sillä useita pentuja kuoli tilanteen vuoksi.

FIFURin mukaan kuolleita pentuja on kymmeniä.

– Osan ovat surmanneet stressaantuneet emot, osa on paleltunut ja osa jouduttiin lopettamaan aamupäivällä. Kun emot ja pentueet ovat sekaisin, emot eivät ota toisten pentuja hoidettavakseen, kertoo FIFURin eläinlääkäri Johanna Korpela tiedotteessa.

Poliisi ei toistaiseksi ota kantaa, kuinka organisoidusta tai johdetusta toiminnasta oli kyse. Asiaa tutkitaan julkisrauhan rikkomisena, eläinsuojelurikoksena ja vahingontekona.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja epämääräisistä henkilöistä tai ajoneuvoista Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja