Mainos

Turkissa huivikiista huipentui

Turkkilainen naiskansanedustaja menettää Turkin kansalaisuutensa esiinnyttyään parlamentin istunnossa islamilaisittain huivi päässä. Turkin presidentti Süleyman Demirel on hyväksynyt asiaa koskevan asetuksen, kertoo pääministeri Bülent Ecevit.

Eduskunnan maallinen enemmistö paheksui islamistiedustajan käyttämää huivia. Myöhemmin selvisi, että kansanedustaja Merve Kavakci oli sääntöjen vastaisesti saanut myös Yhdysvaltain kansalaisuuden. Kansalaisuuden riistävä asetus astuu voimaan heti kun se on julkaistu virallisessa lehdessä. Sen jälkeen vaalilautakunta kokoontuu mitätöimään Kavakcin edustajuuden parlamentissa.

31-vuotias Kavakci, joka edustaa islamistien Hyve-puoluetta, sai Yhdysvaltain kansallisuuden maaliskuun alussa. Pääministeri Ecevitin mukaan kaksoiskansalaisuus on Turkissa sallittua, mutta Kavakcin olisi pitänyt saada siihen Turkin viranomaisilta lupa etukäteen.

Turkissa on kiellettyä käyttää mitään uskontoon viittaavaa vaatetusta valtion rakennuksissa. Kielto on usein johtanut levottomuuksiin yliopistoissa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.