Turkin lehdistö hehkutti Erdogania – "Sai Suomen ja Ruotsin hyväksymään kaikki Turkin vaatimukset"

Nato-ratifioinneista suorastaan kilpaillaan eri maiden kesken, sanoo tutkija Charly Salonius-Pasternak 11:27
– Illallisella skoolattiin Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle, kertoo tutkija Charly Salonius-Pasternak Madridista.

Turkin hallintoa myötäilevä lehdistö hehkutti on hehkuttanut presidentti Recep Tayyip Erdoganin "voittoa" Madridissa.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen liittyvissä neuvotteluissa päästiin eilen tiistaina ratkaisuun Naton huippukokouksen kynnyksellä Madridissa. Recep Tayyip Erdogan oli viikkojen ajan vastustanut maiden Nato-jäsenyyttä, mutta tiistaina hän myöntyi tukemaan Suomea ja Ruotsia useita tunteja kestäneiden neuvottelujen päätteeksi ja maat solmivat yhteisymmärrysasiakirjan.

Hallinnon äänitorvena pidetyn Sabah-lehden etusivulla kerrottiin otsikolla "presidentin voitto Madridissa", että Erdogan olisi saanut Suomen ja Ruotsin "hyväksymään kaikki Turkin vaatimukset". Lehti kehui Erdoganin "päättäväisyyttä ja näkemyksellisyyttä".

Sabahin mukaan Suomi ja Ruotsi palauttavat nyt Turkkiin "terroristit" ja ovat sitoutuneet tekemään saumatonta yhteistyötä Turkin kanssa. Maat eivät lehden mukaan enää tue kurdien aseellista PKK-järjestöä ja siihen liittyvää YPG-järjestöä Syyriassa.

Turkissa lähes kaikki mediat ovat hallinnon tiukan valvonnan alaisia.  

–  Turkki sai minkä halusikin Madridissa solmitussa historiallisessa sopimuksessa, julisti myös Türkiye-lehti.

Harvoihin kriittisiin medioihin lukeutuva Sözcü-lehti sen sijaan tulkitsi neuvottelujen tuloksen "perääntymiseksi" Erdoganin puolelta. Lehti muistutti Erdoganin sanoneen, ettei Suomesta ja Ruotsista tule Naton jäseniä niin kauan kuin Erdogan johtaa Turkkia. 

Lue myös:

    Uusimmat