Mainos

Tuore tangokuningatar lupaa opastaa nuorta kuningastaan

-Elä myönnä eläkä kiellä, minä opetan.

Suomi sai eilisiltana värikkäät tangokuninkaalliset. Oululainen 26-vuotias Johanna Pakonen kruunattiin kuningattareksi ja Helsingistä kotoisin oleva 17-vuotias Mikko Kilkkinen tangokuninkaaksi. Viime vuoden tangoprinsessalle Pakoselle on ehtinyt kertyä rutkasti kokemusta esiintymisestä, nuorella Kilkkisellä takana on vain muutama keikka.

Ensimmäinen yhteinen lehdistötilaisuus tänään aamupäivällä osoitti, että parilta voi odottaa vuoden mittaan paljon.

-Elä myönnä eläkä kiellä, minä opetan, kehotti Pakonen partneriaan. Hän vastasi näin Kilkkisen puolesta kysymykseen tangotaidoista rehevällä murteellaan. Opettajan roolin tangokuningatar lupautuu muutoinkin ottamaan. Hän on ehtinyt jo sopia Kilkkisen kanssa, että tämä saa soittaa vaikka keskiyöllä, jos tarvetta tulee.
-Olkaa helliä Mikolle, kaikki sujuu varmasti hyvin, hän kehottaa vielä lehdistöä. Nuoresta iästä huolimatta tangokuninkaan kruunu näyttää istuvan Kilkkisen päähän hyvin. Miehellä on itsetunto kohdallaan. Vaikka jokaiseen toimittajien kysymykseen ei vastaus tule yhtä vakaalla äänellä ja varmuudella kuin kuningattarella, voi hänestä nähdä selvät kasvun merkit. Kaikkien aikojen nuorimmalla tangokuninkaalla ei varmasti ole edessään helppo vuosi, mutta siitä huolimatta hän lähtee matkalle pystypäin.

Uhraus kannatti

Kuningasparin viime yö oli täynnä vilskettä, nukkumaan he eivät ehtineet kuin 2,5 tunnin verran. Silti rauhallisesti esiintynyt kaksikko jaksoi naureskella nauttiessaan onnittelukakkua.

-Mahtavaa, tuntuu hyvältä saada tekemälle työlleen arvostusta, Pakonen kertoi tuntemuksistaan. Hänen mukaansa lähteminen uudelleen tangorumbaan mukaan oli tiukka paikka eikä todellakaan helppo ratkaisu.

-Kyllä se oli henkisellä tasolla kova juttu. Kultainen kruunu hänen hiuksillaan kuitenkin osoittaa, että uhraus oli vaivan arvoinen ja mukaan lähteminen kannattava.

-Aikamoista huumaa, pikku hiljaa alkaa tajuta, missä tässä nyt oikein on, kommentoi Kilkkinen tuntemuksiaan.

Ensimmäistä kertaa tangoleikkiin lähtenyt mies sanoi ikää kertyneen sen verran, että osallistuminen tuli ajankohtaiseksi.

-Ei minulla ollut mitään hävittävää.

Kilkkiselle on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kertyä monipuolinen musiikkitausta. Hän osaa laulun lisäksi soittaa kanteletta, pianoa, kitaraa ja trumpettia. Raision semifinaaleissa mies esiintyi ensimmäistä kertaa orkesterin edessä, joten paljon on vielä koettavaa.

-Mitä isompi orkesteri, sen parempi, hän toteaa kunnianhimoisesti.

Tangokuningas lähtee kiertämään Suomen keikkalavoja isänsä kyydillä, ajokortti on vasta tulossa käytyjen teoriaopintojen myötä. Nuorukainen antoi tangofinaalin päätteeksi lupauksen käydä kesken olevan lukion tavalla tai toisella loppuun, mutta ainakaan tänä vuonna hän ei aio puuhaan ryhtyä.

-Tämä vuosi menee tässä ja nyt. Hän kertoo saaneensa lukionsa rehtorilta onnitteluviestin, joten tuskin tämäkään miestä koulun penkille aivan heti on hätyyttelemässä.

Virta vie

Esikuvakseen tuore tangokuningas on ilmoittanut Olavi Virran, ja hän aikoo pysyä Virran viitoittamalla tiellä vastakin. Tämän lisäksi tulevassa ohjelmistossa on muun muassa Reijo Taipaletta, mutta myös italotyyppistä iskelmää nuorukainen aikoo ottaa laulettavakseen. Äänensä kestävyyttä Kilkkinen ei kyseenalaista, hän tietää konstit, joilla se varmasti kestää.

-Riittävästi lepoa, pitää muistaa syödä ja nukkua hyvin. Johanna Pakonen aikoo tehdä jatkossa omanlaistansa musiikkia, joksi hän nimeää tanssittavan iskelmämusiikin. Tulevaisuudessa häämöttävälle levylleen hän aikoo ottaa luonnollisesti myös tangoja ja reipasmelodista musiikkia. Vuoden pyöritykseen pari lähtee toisiaan tukien. Kilkkisen taustaorkesteriksi lähtee Lumipallo, Pakosta tahdittaa Arto Nuotio & Fantasia. Tangokuningas haluaa jättää itsestään yleisölle suuria elämyksiä, kuningatar lähtee leikkiin avoimin mielin.

-Jospa nyt sen verran olisi keikkoja, että ees puhelinlaskut sais maksettua, Pakonen nauraa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.