Mainos

Tuore kansanedustaja Brother Christmas on nähnyt työssään kansan karua arkea: "Sellaista näkökulmaa pitää saada myös päättävien pöytiin"

8:04
Ari "Brother Christmas" Koponen on perussuomalaisten uusi kansanedustaja. Hän kertoi tunnelmiaan MTV Uutiset Livessä.

Partasuisena Brother Christmas -hyväntekijähahmona tunnettu Ari Koponen valittiin perussuomalaisten listalta eduskuntaan 5413 äänen turvin Uudeltamaalta.

Koponen on ollut viime vuosina julkisuudessa Brother Christmas -hyväntekeväisyysjärjestönsä ja etenkin siihen liittyvän rikostutkinnan kautta.

Epäillään rahankeräysrikoksista

Itä-Suomen syyttäjänvirasto päätti nostaa Brother Christmasia ja kahta muuta yhdistyksen hallituksen jäsentä vastaan syytteet rahankeräysrikoksista. Lisäksi Koposta vastaan nostettiin syyte Ari Koponen Events -toiminimeä koskien.

Epäillystä törkeästä kirjanpitorikosesta ei kuitenkaan nostettu syytettä. Syyttäjän mukaan tapauksessa ei ole viitteitä siitä, että järjestön rahoja olisi käytetty muuhun kuin tarkoituksenmukaiseen toimintaan. 

Jatkaa toimintaa Arkadianmäeltä käsin

Koponen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että jatkaa Brother Christmasin toimintaa kansanedustajanakin. Hän kertoi, että useat ihmiset ovat tarjonneet apuaan järjestölle.

Koponen kokee, että järjestötoiminta on antanut hänelle hyvät eväät kansanedustajana toimimiseen.

– Siinä tosiaan nähdään kansan arkea. Se ei ole kaikilla juhlaa, vaan se on monella ihan selviytymistä. Sellaista näkökulmaa pitää saada myös päättävien pöytiin, että tiedetään, miten kansalla menee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja