Tuomiojan lausunto suomalais-ruotsalaisesta puolustusliitosta herättää ihmetystä – Ruotsin puolustusministeri kiistää väitteet ja pitää keskusteluja luottamuksellisena

Aiemmin tänään uutisoitiin Hufvudstadsbladetin tietoihin nojaten, että Ruotsin puolustusministeri olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona Natolle. Asiasta lehdelle kertoneen Erkki Tuomiojan (sd.) kommentit ovat herättäneet nyt ihmetystä.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist on ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona maiden Nato-jäsenyydelle, sanoi kansanedustaja Erkki Tuomioja Hufvudstadsbladetille.

Tuomiojan kommentit ovat aiheuttaneet hämmennystä sosiaalisessa mediassa.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak kommentoi lausuntoa Twitterissä. Hän pohti, olisiko kyseinen tieto salassa pidettävää.

– Jos on, niin odotan että @TuomiojaErkki vastaan nostetaan syyte.

Svenska Dagsbladet: Ruotsin puolustusministeri ei kommentoi

Tuomioja kertoi Hufvudstadsbladetille, että Hultqvist olisi keskustellut ehdotuksesta myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) kanssa. 

Hultqvist on vastannut asiaan Svenska Dagsbladet -lehdelle. 

 En kommentoi luottamuksellisia keskusteluja, Hultqvist sanoo.

Hultqvist kuitenkin kertoi, että tällaista ehdotusta tai muuta vastaavaa ei ole pöydällä keskusteluissa, joita käydään muiden puolueiden kanssa Ruotsin valtiopäivillä.

 Tuomioja sanoi, että suomalais-ruotsalaisen puolustusliiton ei tarvitsisi olla ikuinen vaihtoehto, vaan se voisi olla ratkaisu muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

Tuomiojan mukaan ehdotus nousi esiin sotilasliitto Naton noustua vahvaksi vaihtoehdoksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Suomen Nato-päätöksellä on iso merkitys Ruotsille 1:50
Katso myös: Suomen Nato-päätöksellä on iso merkitys Ruotsille.

Lue myös:

    Uusimmat