Mainos

Tuomioja: SDP:llä ei vielä kantaa ilmavalvontaan

Pääministeri Jyrki Kataisella ja ulkoministeri Erkki Tuomiojalla on hyvin erilainen käsitys Suomen päätöksestä osallistua Islannin ilmavalvontaan yhdessä Ruotsin kanssa.

Kataisen mukaan ainoastaan Vasemmistoliitto on suhtautunut asiaan epäillen.

Tuomiojan mukaan kuitenkin myös SDP on kertonut, ettei sillä ole lopullista kantaa asiaan. Kyse ei ministerin mukaan ole siis siitä, ettei puolue olisi muistanut asiasta kertoa.

– Ei todellakaan. Kyllä sekä puheenjohtaja Jutta Urpilainen että minä olemme tehneet selväksi sen, että sosiaalidemokraatit haluavat ennen lopullista päätöksentekoa kaikki tiedot pöydälle ja vasta sitten voidaan tehdä päätös.

Tuomioja ei kommentoinut suoraan sitä, voiko koko hanke vielä kariutua.

– Se vaatii vielä lisäselvityksiä. Tuntuu, että tällä hetkellä otetaan kantaa sellaiseen ehdotukseen, jonka todellista sisältöä ei tiedetä.

Ministeri korostaa, että Suomen osallisuus operaatioon olisi pientä, vain muutaman viikon mittaista. Taustalla hän näkee kuitenkin isoja vaikutuksia. Tuomioja ei kuitenkaan pidä mahdollista operaation osallistumista nytkähdyksenä kohti Natoa.

– Periaate on iso pohjoismaisena yhteistyökysymyksenä. Mutta tämän kautta ei ole tarkoitus muuttaa suhdetta Natoon. Eikä mitään muutakaan kautta.

(MTV3)

Katso Erkki Tuomiojan studiohaastattelu (Kymmenen uutiset 30.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.