Tuomas Vimma: Tämä on ravintolan tärkein ominaisuus

Gastro-messuilla suomalaisesta ravintolakulttuurista luennoinut Tuomas Vimma paneutui puheessaan muun muassa siihen mikä tekee ruokailukokemuksesta onnistuneen ja ravintolasta hyvän.

Kirjailijana ja ravintolakriitikkona tunnettu Tuomas Vimma korostaa etenkin ruokalistan tasapainoisen kokonaisuuden tärkeyttä ravintolaa arvioidessa.

– Tasapaino ruokalistassa, ja se, miten lista on rakennettu on erittäin tärkeää. Ruokalistan tulee ottaa vieraat huomioon ja ruokien tulee olla linjassa keskenään. Esimerkiksi jälkiruoan pitää olla tyylikäs loppu aterialle. Hyvä jälkiruoka onkin kuin kirjan viimeinen luku jossa murhamysteeri ratkeaa tai rakastavaiset saavat toisensa, Vimma selittää.

Vimman mukaan yksi ongelma Helsinkiläisissä ravintoloissa on se, että usein juostaan hieman liian helposti vallitsevien trendien perässä ja panostetaan ajoittain enemmän sisustukseen kuin itse ruokaan.

– Toisinaan sorrutaan siihen että on hienommat astiat kuin ruokalista, vaikka sisustus on loppujen lopuksi ihan toissijainen juttu. Pitäisi myös muistaa että pelkästään kalliit raaka-aineet eivät tee vielä hyvää ruokaa, vaan siihen tarvitaan lisäksi myös sielua ja yritystä, Vimma tarkentaa.

Mikä sitten on Vimman mielestä ravintolan tärkein ominaisuus?

– Tärkein juttu ravintolassa on kokonaisuus. Vaikka ruoka olisi vaan okei, ja viiniä kaatuisi syliin, mutta kokonaisuus muuten toimii hyvin, eivät pikkuviatkaan niin haittaa, Vimma lopettaa.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat