"Tuntuu uskomattomalta" – naisten parisprintissä suurta voittoiloa, Suomi jätti Kiinan taakseen

Suomen kakkosjoukkue Anne Kyllönen – Katri Lylynperä on sijoittunut yhdeksänneksi maastohiihdon maailmancupin pariviestissä Ruotsissa. Vapaalla hiihtotavalla Ulricehamnin kilpailun voitti Slovenia, joka vei loppukiritaistelun edukseen ennen Ruotsin ykkösjoukkuetta ja Sveitsiä.

Voittajajoukkueessa hiihtivät Eva Urevc ja Anamarija Lampic

– Tämä on ensimmäinen voittoni. Tuntuu uskomattomalta, Urevc kommentoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Lampic on hiihtopiireissä tutumpi voittaja, ja hän johtaa sprinttihiihdon maailmancupia.

Suomi tuli maaliin minuutin Slovenian takana, taakse jäi Kiina.

Suomen ykkösjoukkue Anni Alakoski Jasmi Joensuu karsiutui kymmenen joukkueen finaalista Alakosken kaaduttua välierässä.

Oberstdorfin MM-kisoissa pariviesti kilpaillaan 28. helmikuuta vapaalla hiihtotavalla.

Edellisen kerran pariviesti oli arvokisoissa vapaalla hiihtotavalla vuoden 2018 olympialaisissa Etelä-Koreassa, jolloin Yhdysvallat voitti olympiakultaa. Suomi oli viides joukkueella Mari LaukkanenKrista Pärmäkoski.

Seefeldin 2019 MM-hiihdoissa pariviesti kisattiin perinteisellä hiihtotavalla. Silloin naisten MM-kultaa hiihti Ruotsi ja Suomi oli seitsemäs joukkueella Kyllönen–Pärmäkoski.