Mainos

Tunisia tyhjeni terrori-iskujen jälkeen: Sankarityöntekijöitä odottaa työttömyys

Mitalit, kunniamerkit ja muut palkinnot ovat jääneet saamatta. Moni Tunisian terrori-iskun aikana sankarillisesti toiminut paikallinen työntekijä on sen sijaan saanut rohkeudestaan aivan päinvastaisen palkinnon - työttömyyden. 

Tunisian terrori-isku on ollut kova pala paikalliselle turismille, uutisoi The Guardian. Uutissivuston mukaan iskun kohteeksi joutununut Imperial Marhaba-hotelli sekä muut alueen majoituskohteet ammottavat nyt tyhjyyttään.

Tunisian terrori-iskussa kuoli 38 turistia ja useita kymmeniä haavoittui. Uhriluku voisi olla vieläkin suurempi ilman hotellityöntekijöiden, tarjoilijoiden ja hengenpelastajien rohkeutta.

– Meidän asiakkaamme työskentelevät koko vuoden ja valitsevat tämän lomakohteekseen, sillä valinnalla he auttavat maatani. Jos minun asiakkaani ovat vaikeuksissa, totta kai autan, rantavahti Eitham Ben Aisha kertoo.

Moni paikallinen sankarityöntekijä sai terrori-iskujen aikaisesta rohkeudestaan ikävän palkinnon - työttömyyden.

– Meistä tuntuu kuin koko Tunisia olisi kuollut, kertoo tupakkakauppias Issam Ben-Mohan, 28, typötyhjässä kahvilassa.

18-vuotiaalle Ibrahim Elghoulille tämä on jo neljäs kesä Soussen rannalla. Elghoulin tehtävänä on valvoa ranta-aktiviteettejä, kuten liitovarjoilua. Turmapäivänä Elghoul näki useita järkyttyneitä turisteja vedessä, yksi heistä oli irlantilainen 59-vuotias Cheryl.

Cheryl oli iskujen aikaan jäänyt 80-vuotiaan äitinsä kanssa mereen. Naiset olivat shokissa ja pelkäsivät tulevansa ammutuiksi tai hukkuvansa. Ibrahim Elghoul auttoi naiset moottoriveneen kyytiin.

– Olen niin kiitollinen, tämä on todellista Tunisian yhteishenkeä, Cheryl sanoo.

Elghoul näki asemiehen jatkavan matkaa rannalle. Hän sulki työkavereidensa kanssa uhkarohkeasti terroristin kulun.

– Hän oli menossa Palm Marinaan tappamaan lisää ihmisiä ja halusimme estää sen, mies muistelee.

Työntekijät huusivat ja kiroilivat asemiehelle sekä heittivät häntä kivillä. Elghoul kuuli, kuinka asemies tokaisi, ettei ole rannalla tappamansa häntä.

– Näytin hänelle rintakehääni ja sanoin, että ammu vain. Ajattelin, että hän ehkä ampuu, mutta kuolen joskus joka tapauksessa.

Työntekijöiden vastarintaketju toimi ja asemies vetäytyi rannalta. Mies ammuttiin vain minuutteja myöhemmin sivukadulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.