Mainos

Tulvavedet laskeneet Bulgarian Sunny Beachilla

Sunny Beachilla siirrettiin viikonlopun aikana turisteja joko toisiin hotelleihin tai hotellien ylimpiin kerroksiin tulvavesien tieltä. Siirrot koskivat kaikkiaan noin 200 suomalaisturistia.

Tulvavedet ovat laskeneet Bulgarian Sunny Beachilla ja elämä on palaamassa normaaliksi rantalomakohteessa, kertovat suomalaiset matkanjärjestäjät.

Bulgarian Mustanmeren rannikolle julistettiin eilen hätätila rankkasateista johtuvien tulvien vuoksi. Viranomaiset päättivät tänään poistaa hätätilan, sillä tilanne on palannut normaaliksi.

Suomesta Sunny Beachille matkoja järjestävät Aurinkomatkat, Finnmatkat ja Tjäreborg. Kaikkien kolmen matkanjärjestäjän mukaan suomalaisturisteilla ei ole alueella hätää. Viikonlopun aikana turisteja siirrettiin mukavuussyistä joko toisiin hotelleihin tai hotellien ylempiin kerroksiin tulvavesien tieltä. Kaikkiaan siirrot koskivat noin 200 henkilöä reilusta 3000:sta alueella olevasta suomalaisturistista.

- Vedet on saatu pumpattua pois suurimmasta osaa hotelleista, kertoo Arja Pucilowski Tjäreborgista.

Finnmatkat: Asiakkaat rauhallisia

Pucilowskin mukaan Sunny Beachille on jo huomenna lähdössä neljällä lennolla noin 700 turistia, eikä peruutuksia matkoihin ole tullut.

- Kun lounasaikaan soitin Bulgariaan, minulle kerrottiin, että aurinko paistaa ja joissain paikoissa on enää lätäköitä. Asiakkaat ovat rauhallisia, kertoo puolestaan Finnmatkojen toimitusjohtaja Riitta Vermas.

Finnmatkojen yhdessä hotellissa väitettiin olleen sortumavaara. Vermaksen mukaan asia tarkistettiin aamupäivällä. Yhdestä seinästä löytyikin 5-10 senttimetrin levyinen, noin 1,5 metriä pitkä halkeama.

- Sortumavaaraa ei ollut, mutta asiakkaat siirrettiin silti toisaalle turvallisuussyistä, Vermas kertoo.

Myös Aurinkomatkoista vakuutettiin, että lomailu sujuu nyt tavanomaisissa merkeissä. Kaupallisen johtajan Tuomo Meretniemen mukaan tulevat lennot hoidetaan kohteeseen aivan normaalisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.