Mainos

KUVAT ja VIDEO: Tulvatilanne jatkuu vaikeana

Tulvatilanne jatkuu vaikeana Lapissa ja Kainuussa. Suomen ympäristökeskuksen mukaan vedet ovat korkealla erityisesti Pudasjärvellä ja Rovaniemellä.

Lämmin sää ja sateet ovat nopeuttaneet lumien sulamista. Vesistöjen vesipintojen korkeudet ovat nousseet monin paikoin vahinkorajan tuntumaan. 

Pahin tilanne on Pudasjärvellä.

1:50

– Pudasjärvellä vesi vielä nousee.  Siellä on ainakin muutama talo kastumisvaarassa. Rovaniemellä vedenpinnannousu on pysähtynyt, eikä ole tullut suurempia ongelmia tai vahinkoja. Jos sateet nyt loppuvat, niin tulva pääsee laskemaan, mutta jos tulee uusia sateita, niin tilanne jatkuu vielä ehkä viikon verran, Suomen ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen kertoo MTV Uutisille.

Tornionjoella keskimääräistä korkeammalle nouseva tulvahuippu on viikonloppuna tai ensi viikon alussa. Tornion kaupungin kohdalla vesipinnan ennustetaan pysyvän tulvapenkereen alapuolella.

Oulankajoella vedenpinta on jo kääntynyt laskuun. Se ehti nousta korkeammalle kuin kertaakaan aiemmin vuodesta 1966 alkaneella mittausjaksolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.