Mainos

Tulli: Veljesten Subutex-kauppa paljastui - mukana myös iäkäs äiti

Pirkanmaalaista perhettä epäillään yli 5 000 Subutex-tabletin salakuljetuksesta, kertoo tulli.

Tullin ja poliisin selvityksissä kävi ilmi, että Suomeen on vuosina 2009-2011 salakuljetettu ainakin 3 300 kappaletta 8 mg vahvuista Subutex-tablettia.

Tabletit on hankittu viime vuonna Pariisin katukaupasta ja osittain Lontoosta opiaattiriippuvuuden hoitoon määrättyinä lääkkeinä. Tullin mukaan aiemminkin Subutex-kaupasta tuomitun veljen epäillään salakuljettaneen Suomeen lisäksi 2 000 kappaletta Subutex-tabletteja.

Tablettien hankinta ulkomailta oli järjestetty niin, että niiden oston ja Suomeen salakuljetuksen organisoi kaksi mittavan rikostaustan omaavaa, Pirkanmaalla pitkään vaikuttanutta veljestä.

Tulli: Äiti välitti tabletteja alamyyjille

Keskeinen rooli Subutexin hankinnassa, matkajärjestelyissä, hankinnan rahoituksessa, postilähetysten vastaanottamisessa ja jopa alamyyjille välittämisessä oli veljesten iäkkäällä eläkeläisäidillä.

Tullin ja poliisin mukaan Pariisin katukaupasta ostetut Subutexit lähetettiin usein postitse Espanjasta tai Saksasta Suomeen. Kolme epäiltyä käytti salakuljetusmenetelmänä myös kehonsisäistä kätkentää tai toi tabletit Suomeen vaatteisiin ja matkatavaroihin piilotettuina.

Salakuljetettujen huumausaineiden välitystoiminta hoidettiin perhepiirissä. Alamyyjinä toimi ainakin kolme henkilöä, joiden kautta iso osa salakuljetetuista tableteista löysi tiensä käyttäjille.

Tulli ja Pirkanmaan poliisilaitos ovat yhteistyössä tutkineet pääosin Pirkanmaalla sattuneeksi epäiltyjä törkeitä huumausainerikoksia ja huumausainerikoksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.