Mainos

Tulipalo Englannin kanaalin tunnelissa

Englannin kanaalin alittavassa rautatietunnelissa riehui viime yönä tulipalo. Palossa sai savumyrkytyksen kahdeksan ihmistä.

Tuli pääsi irti tavarajunassa lähellä tunnelin Ranskan-puoleista päätä puolen yön maissa. Palo ehti tuhota kuusi junassa ollutta rekkaa ja vahingoittaa veturia ennen kuin se saatiin hallintaan tiistaiaamuna. Tulipalo sai ilmeisesti alkunsa yhdestä junan kyydissä olleesta rekasta.

Junassa oli kolmen hengen miehistö ja matkustajina 31 rekkakuskia. Savumyrkytyksen sai kahdeksan ihmistä, joista kaksi joutui hoitoon teho-osastolle. Muutkin vietiin tarkkailtaviksi sairaalaan.

Tunnelin liikennettä hoitava Eurotunnel-yhtiö toivoo saavansa junaliikenteen käyntiin yhdellä raiteella jo tämän päivän aikana. Palon aiheuttamien korjaustöiden odotetaan kestävän 2-3 viikkoa.

Englannin kanaalin alittaa kolme vierekkäistä tunnelia, joista kaksi laitimmaista on varattu junaliikenteelle. Keskimmäinen tunneli on huolto- ja pelastustöitä varten. Onnettomuus on pahin, mikä Englantia ja Ranskaa yhdistävässä tunnelissa on sattunut sen valmistumisen jälkeen 1994.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.