Mainos

Tulevaisuuden Suomi: Byrokratia tappaa pieniä yrityksiä

Opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö Aaltoesin järjestämässä tilaisuudessa pohditaan parhaillaan sitä, millä tulevaisuuden Suomessa luodaan kilpailukyvyn edellytykset.

Paneelin ensimmäisenä teemaan oli yritysten yhteiskunnallinen merkitys. Slushin ja Startup-säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivimäki muistutti teeman alustuksessaan, että vientiyritykset ovat Suomen vaurauden ydin ja että uudet työpaikat syntyy uusiin yrityksiin.

Pieniin ja keskisuuriin yrityksiin jo nyt valtaosa uusista työpaikoista.

ZenRoboticsin markkinointijohtaja Jufo Peltomaan mukaan tärkein asia kasvuyrittäjien aseman parantamisessa tänä päivänä olisi byrokratian purkaminen.

– Se on surkeaa katsoa, että tulee lahjakas jamppa, jolla olisi intoa tehdä sitä asiaa. Sitten sen työajasta varovasti sanottuna 80 prosenttia menee raportoimiseen ja tyhjänpäiväiseen lomakkeen täyttämiseen, Peltomaa toteaa.

Björn Wahlroosin mukaan yksi suurten yritysten paras kilpailuvaltti pienempiä vastaan on se, että ne ovat parempia täyttämään lomakkeita. 

- Säätely tappaa pieniä yrityksiä, Walhroos tiivistää aplodien saattelemana.

Tänään Helsingissä Messukeskuksessa järjestetyssä paneelissa ovat mukana Peltomaan ja Walhroosin lisäksi myös Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, St1:n pääomistaja Mika Anttonen, teknologia-alan sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja Inka Mero.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.