Tuleeko tästä Netflixin kaataja? Uusi videopalvelu saatavilla Suomessa täysin ilmaiseksi

Taistelu eri videopalveluiden välillä on kiihtymässä. Kovassa kilpailutilanteesta osa palveluista luottaa katsojien houkuttelussa mainosrahotteisuuteen.

Näin tekee myös Plex, jonka videopalvelu on täysin ilmainen. Rahaa kerätään katselijoille näytetyistä mainoksista. Monet uutuuspalvelut ovat saatavilla vain Yhdysvalloissa, mutta Plex täräytti oman palvelunsa heti auki 220 eri maassa, Techcrunch kertoo. Mukana on heti alusta alkaen myös Suomi.

Plex on tarjonnut omaa mediaohjelmistoaan käyttöön jo vuosia. Ohjelmiston avulla on voinut rakentaa ”oman Netflixin” kotiverkossa olevista mediatiedostoista. Videot ja musiikkikappaleet on voinut toistaa myös kodin ulkopuolelta. Plexistä onkin käytännössä tullut synonyymi kaveriporukoiden pyörittämille piraattipalvelimille, joilta on löytynyt teratavuittain elokuvia ja muuta sisältöä.

Nyt tarjolla on kuitenkin kasapäin myös täysin laillista ja ilmaista sisältöä. Plexin kautta näkee ilmaiseksi esimerkiksi Ilmestyskirja Nytin, Sademiehen tai Terminatorin kaltaisia klassikoita – valitettavasti ei tosin tällä hetkellä Suomessa. Täälläkin valikoimaa toki riittää selattavaksi. Elokuvien lisäksi tarjolla on musiikkia Taylor Swiftin ja Nicki Minajin kaltaisilta supertähdiltä.

Sisältöjä pääsee katselemaan Plex-ohjelmistolla, joka on saatavilla lukuisille eri alustoille, esimerkiksi Windows- ja Mac-tietokoneille, Android ja iOS-laitteille, Apple TV:lle, Xboxille ja PlayStationille. Halutessaan elokuvia pääsee tiirailemaan jopa virtuaalitodellisuudessa, tuki löytyy lukuisille eri vr-laitteille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja