Tukholmassa voimakas räjähdys – paineaalto liikutti autoja, räjähdyspaikka lähellä Ruotsin yleisradiota ja Suomen suurlähetystöä

Lähellä sijaitseva kiinteistö vaurioitui Östermalmin kaupunginosassa tapahtuneessa räjähdyksessä, uutisoi Expressen.

Räjähdys tapahtui kerrostalon rappukäytävässä Gyllenstiernsgatanilla, joka sijaitsee yhden korttelin päässä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n päärakennuksesta.

Lyhyen matkan päässä räjähdyspaikasta on myös Gärdetin kaupunginosan diplomaattialue, jossa sijaitsevat muun muassa Suomen, Yhdysvaltojen ja Saksan suurlähetystöt.

– Kiinteistö on vahingoittunut, jotain on räjähtänyt, kommentoi Tukholman alueen pelastustoimen edustaja Per Johansson lehdelle.

"Räjähdys oli erittäin voimakas"

Paikalla on suuri määrä pelastushenkilöstöä ja kaksi läheistä rakennusta evakuoidaan.

– Kaikki lähistöllä heräsivät. Räjähdys oli erittäin, erittäin voimakas. Paikalla on valtavasti pelastushenkilöstöä, kommentoi lähistöllä asuva Per Grankvist.

Hätäkeskus sai tiedon räjähdyksestä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello yhden jälkeen.

– Soittaja kertoi kuulleensa räjähdyksen sisätiloihin. Pelastushenkilöstö ja ambulanssit lähetettiin heti paikalle Östermalmin alueelle, kommentoi hälytyskeskuksen edustaja Ola Åström.

Pelastustoimen edustajaa Per Johansson oli saapunut juuri paikalle kun hän kommentoi tilannetta Expressenille.

– Räjähdys on tapahtunut jossain kiinteistön alemmista kerroksista. Tällä hetkellä tutkimme paikkaa mahdollisesti loukkaantuneiden varalta ja evakuoimme rakennuksia, Johansson sanoo.

Alue eristetty

Expressenin mukaan paikalla on 12 pelastuslaitoksen yksikköä eli noin 50 pelastushenkilöstön jäsentä.

– Meillä ei ole tietoa ihmisvahingoista, sanoo Johansson.

Kadulla on paljon hajonnutta lasia, sillä räjähdys sai runsaasti ikkunoita hajoamaan. SVT:n haastatteleman paikallaolijan mukaan yhdessä kiinteistössä on iso aukko.

– Osa talojen parvekkeista on hajonnut räjähdyksessä. Ovia on lentänyt toiselle puolelle katua ja voi nähdä, että autot ovat liikkuneet painoaallon myötä, alueella asuva Per Grankvist kommentoi.

Räjähdyspaikka ja lähialue on tällä hetkellä eristetty. Paikalla on myös runsaasti poliiseja.

– Läheisistä taloista evakuoidut ihmiset ovat päässeet lähellä sijaitsevan koulun tiloihin ja kriisiapua on tarjolla, kertoo Tukholman poliisin edustaja Mats Eriksson.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja