Mainos

Tukholman epäilty pommimies riisuutui kadulla - otettiin kiinni

Tukholman vanhassakaupungissa viisi tuntia kestänyt epäillyn pommimiehen piiritys on päättynyt illalla. 

Poliisin mukaan miehen kiinniotto tapahtui ilman dramatiikkaa, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa. Antautuessaan miehen hallusta ei löytynyt räjähteitä.  

Poliisin mukaan miehen motiivi ei ole vielä selvillä.  

Mies linnoittautui torstaina iltapäivällä ihmisoikeusjärjestö Civil Rights Defendersin rakennukseen Stora Nygatanilla. Lähellä on maltillisen kokoomuksen puoluetoimisto. Aftonbladetin mukaan mies oli uhannut räjäytyksellä sekä sosiaalidemokraattista puoluetta että maltillista kokoomusta.  

Osia vanhankaupungin eristyksistä alettiin purkaa myöhään torstai-iltana. Sen sijaan Civil Rights Defendersin rakennuksen ympäristö oli yhä yleisöltä suljettu, koska poliisi teki siellä etsintöjä.  

Mies ilmaisi "tyytymättömyytensä puolueisiin"  

Mies asteli Civil Rights Defendersin rakennukseen iltapäivällä ja käyttäytyi poliisin mukaan uhkaavasti. Mies oli kertonut, että hänellä oli mukanaan räjähteitä.  

Emma Wrange oli työpaikallaan toisella puolella katua olevassa rakennuksessa.  

- Poliisi evakuoi konttorimme. Meille kerrottiin, että vastapäisessä rakennuksessa oli mies, jolla oli pommivyö, Wrange kertoi.  

Poliisi aloitti neuvottelut miehen kanssa, kun alue Civil Rights Defendersin rakennuksen ympärillä oli turvattu. Rakennuksesta muun muassa katkaistiin kaasu.  

Noin kello 20.35 Suomen aikaa mies antautui. Aftonbladetin videokuvissa näkyi, kuinka mies tuli ulos rakennuksesta ja polvistui kadulle. Sen jälkeen hän riisuutui alusvaatteisilleen ja näytti, ettei hänen hallussaan ollut räjähteitä.  

Vielä torstai-iltana poliisi ei osannut sanoa, kuka mies oli. Myös hänen tarkka motiivinsa ei ollut selvillä. Poliisin mukaan hän oli "ilmaissut tyytymättömyytensä poliittisia puolueita kohtaan".  

Pommiuhka aiheutti Tukholmassa valtavan poliisioperaation. Paikalla oli paitsi kosolti kypäräpäisiä ja rynnäkkökiväärein varustautuneita poliiseja myös muun muassa pommirobotti ja poliisin erikoisvahvisteinen ajoneuvo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.