Mainos

Tukes: Tuopin kokoa syytä tarkkailla

Ravintoloissa ja kesäterasseilla tarjoiltavien juomien annoskoot vaihtelevat suuresti. Turvatekniikan keskus muistuttaakin ravintoloita, että juomien annoskoot olisi kerrottava selvästi asiakkaille. Samoin ravintoloitsijoiden on Tukesin mukaan pidettävä huolta, että hanat on vaattu määräajoin.

Janoaan sammuttavan iso tuoppi voi olla paikasta riippuen 40:n tai 50 senttilitran kokoinen ja pieni tuoppi perinteinen 33 senttilitraa, 30 senttilitran eurokoko tai vain 25 senttilitraa.

Tukesin mukaan pelkkä maininta isosta tai pienestä tuopista ei riitä, vaan asiakkaalle pitää kertoa selkeästi hanasta anniskeltavan oluen ja siiderin annoskoko. Keskuksen mielestä asiakkaan on pystyttävä tarkistamaan mittauksen oikeellisuus ja siksi juomat on mitattava oikeilla välineillä.

Annostelussa käytettävät mitat ja mittauslaitteet on teknisesti tarkastettava ja hyväksyttävä ennen laitteiden käyttöön ottoa. Oluthana ja viinapistooli on lisäksi vaattava kolmen vuoden välein. Mikäli yritys tarjoilee juomia laseista, joihin on merkitty vakiotilavuus viivalla, ei nestemittareita tarvitse tarkistaa. Oikeiden mittojen käyttö on keskuksen mukaan sekä asiakkaan että ravintoloitsijan etu.

Turvatekniikan keskuksen ja lääninhallitusten tarkastuksissa noin joka kymmenennessä tapauksessa mitoissa ja mittalaitteissa on ollut jotain huomautettavaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.