Mainos

Tukes muistuttaa sähköasennusten määräaikaistarkastuksista

Turvatekniikan keskus uskoo, että sähköasennusten määräaikaistarkastukset ruuhkautuvat ensi vuonna, elleivät liike- ja teollisuusrakennusten haltijat tilaa ajoissa tarkastusaikaa. Uusien säännösten mukaan ennen vuotta 1985 käyttöönotetut sähkölaitteistot on tarkastettava ensi vuoden loppuun mennessä.

Tukesin laskelmien mukaan tällaisia laitteistoja on käytössä kymmeniä tuhansia. Kaikkiaan uudet määräaikaistarkastukset koskevat yli sataatuhatta käytössä olevaa sähkölaitteistoa. Tavanomaisten liike- ja teollisuusrakennusten laitteistot on tarkastettava 15 vuoden välein. Jos laitteisto on otettu käyttöön ennen vuotta 1985, ensimmäinen tarkastus on tehtävä ensi vuoden loppuun mennessä.

Vuonna 1996 voimaan tulleilla määräaikaistarkastuksilla pyritään parantamaan sähköturvallisuutta. Toistaiseksi tarkastuksia on tehty melko vähän. Sähkölaitteiden määräaikaistarkastuksia tekevät kaksi tarkastuslaitosta ja yli 90 valtuutettua tarkastajaa. Tavanomaisia liike- ja teollisuusrakennuksia voivat tarkastaa myös rekisteröityneet sähköurakoitsijat sekä henkilöt, joilla on sähköalan pätevyystodistus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.