Mainos

Tujunen: Kokoomus ei yritä estää Niinistö-dokumentin esitystä

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kiistää, että kokoomus yrittäisi estää Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta kertovan Presidentintekijät-dokumentin esittämisen. Kyseessä on vain sopimusriita siitä, kenellä on levitysoikeus elokuvaa varten kuvattuun aineistoon, Tujunen sanoi STT:lle. 

- Emme ole ottaneet mitään kantaa elokuvaan, jota en itse ole edes nähnyt, Tujunen sanoi STT:lle. 

Tujusen mukaan hän ja presidentti Niinistö sopivat oikeuksista henkilökohtaisesti ohjaaja Tuukka Temosen kanssa, joka on laittomasti luovuttanut aineiston elokuvan tuottaneelle Helsinki-filmille. Kokoomus ei ole kiistassa osapuolena. 

Kiistasta kertoivat ensimmäisinä Yle ja Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomien mukaan Tujunen olisi ilmoittanut elokuvan tekijöille käyttävänsä veto-oikeuttaan ja kieltävänsä sekä elokuvan esittämisen, levittämisen että jakelun. Sekä Temonen että tuottaja Miia Haavisto Helsinki-filmistä ovat Tujusen kanssa täysin eri mieltä siitä, mitä oikeuksista on sovittu, lehti kertoi. 

Elokuva on määrä esittää ensi viikolla Tampereen elokuvajuhlilla. Sen ensi-ilta elokuvateattereissa on 14. maaliskuuta. Tujusen mukaan hän ei ole päättänyt, kuinka sopimusriidassa edetään. Elokuvan esitystä ei kuitenkaan aiota estää, hän sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.