Tujunen: Kokoomus ei yritä estää Niinistö-dokumentin esitystä

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kiistää, että kokoomus yrittäisi estää Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta kertovan Presidentintekijät-dokumentin esittämisen. Kyseessä on vain sopimusriita siitä, kenellä on levitysoikeus elokuvaa varten kuvattuun aineistoon, Tujunen sanoi STT:lle. 

- Emme ole ottaneet mitään kantaa elokuvaan, jota en itse ole edes nähnyt, Tujunen sanoi STT:lle. 

Tujusen mukaan hän ja presidentti Niinistö sopivat oikeuksista henkilökohtaisesti ohjaaja Tuukka Temosen kanssa, joka on laittomasti luovuttanut aineiston elokuvan tuottaneelle Helsinki-filmille. Kokoomus ei ole kiistassa osapuolena. 

Kiistasta kertoivat ensimmäisinä Yle ja Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomien mukaan Tujunen olisi ilmoittanut elokuvan tekijöille käyttävänsä veto-oikeuttaan ja kieltävänsä sekä elokuvan esittämisen, levittämisen että jakelun. Sekä Temonen että tuottaja Miia Haavisto Helsinki-filmistä ovat Tujusen kanssa täysin eri mieltä siitä, mitä oikeuksista on sovittu, lehti kertoi. 

Elokuva on määrä esittää ensi viikolla Tampereen elokuvajuhlilla. Sen ensi-ilta elokuvateattereissa on 14. maaliskuuta. Tujusen mukaan hän ei ole päättänyt, kuinka sopimusriidassa edetään. Elokuvan esitystä ei kuitenkaan aiota estää, hän sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat