Mainos

Tuikkulyhdyt

Kaappiin kertyneistä erilaisista juomalaseista saa tehtyä pienellä vaivalla koristeellisia tuikkulyhtyjä.

Lasien pintaa voi elävöittää mm. lasiväreillä, koristekuvioilla, jalokivikoristeilla, helmillä ja paljeteilla, joiden avulla laseista saa oman kotinsa sisustukseen sointuvia kauniita tunnelmallisia ja koristeellisia lyhtyjä.

Lasien maalaus Lefranch & Bourgeois lasiväreillä

Puhdista ja kuivaa koristeltavat lasit huolellisesti. Maalaa lasin ulkopinta kokonaan tai osittain lasivärillä. Voit halutessasi tehdä lasivärillä myös yksittäisiä kuvioita lasin pintaan.

Anna maalatun pinnan kuivua hyvin. Maalaa halutessasi lasivärillä toinen kerros, jolloin maalipinnasta tulee tasaisempi ja peittävämpi. Anna värin jälleen kuivua hyvin.

Jos haluat kiinnittää lasivärin pesunkestäväksi (tai ulkotiloihin säänkestäväksi), anna maalatun lasin kuivua maalaamisen jälkeen 3 päivää kuivassa paikassa.

Kiinnitä kuviot pesunkestäviksi kotiuunissa. Kuumenna uuni 150ºC:een ja ”paista” laseja tässä lämmössä 30 minuuttia. Ota lasit pois uunista ja anna niiden jäähtyä.

Lefranc & Bourgeois lasi & keramiikkavärit ovat vesiliukoisia, joten siveltimet ja muut työvälineet voidaan puhdistaa vedellä. Värejä ei saa ohentaa vedellä.

Lasien koristelu Tulip –väreillä

Tee lasiväreillä maalatun tai maalaamattoman lasin pintaan haluamiasi kuvioita valitsemasi värisellä Tulip-värillä, suoraan väripullon ohuella kärjellä.

Tulip –väreissä on monenlaisia erilaisia efektejä, joista osa tulee näkyviin vasta värin kuivuttua. Esimerkiksi läpikuultavat Gellies-värit näyttävät märkänä sameilta ja maitomaisilta, mutta värit muuttuvat kuivuttuaan läpikuultaviksi. Jos jokin koristekuvio menee pieleen, Tulip -värin voi ennen sen kuivumista pestä pois vedellä. Anna valmiiden koristekuvioiden kuivua hyvin.

Tulip jalokivikoristeiden kiinnitys

Kiinnitä Tulip jalokivikoristeet lasin pintaan haluamiisi kohtiin valitsemasi värisellä Tulip -värillä. Pursota hieman väriä koristeen tasaiseen pintaan ja paina koriste kevyesti kiinni lasin pintaan.

Kiinnittäessäsi isompia koristeita laita lasi värin kuivumisen ajaksi vaakatasoon, jotta koriste ei ala valumaan märän värin kanssa lasia pitkin. Anna koristeiden kiinnityksen kuivua hyvin.

Helmien ja paljettien kiinnitys

Laita pieni pilkku Tulip -väriä lasin pintaan ja paina helmi tai paljetti varovasti väripilkun päälle. Anna värin kuivua hyvin

Aseta tuikkulyhdyt kuumuutta kestävälle alustalle. Muistathan, ettei kynttilöitä pidä koskaan jättää palamaan ilman valvontaa.

Mallien suunnittelu ja toteutus: Viivi Vatanen, HanArt Oy.

Myynti: Tulip –värien ja jalokivikoristeiden sekä Lefranc & Bourgeois lasi & keramiikkavärien myynti: hyvin varustetut tavaratalot, kirjakaupat, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet.

Tiedustelut: HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830, www.hanart.fi tai viivi.vatanen@hanart.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.