Tuhma Valtteri Bottas! Suomalaiskuski rikkoi Mercedeksen määräystä – "Kielsin heitä tekemästä sitä"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli ylivoimainen F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa. Sen lisäksi, että Bottas otti voiton myötä 25 pistettä, suomalaiskuski haki vielä yhden lisää nopeimman kierroksen myötä. Taustalla oli kuitenkin tallimääräys, josta suomalaiskuski ei piitannut.

Bottas totesi jo kisan aikana talliradiossa haluavansa 26 pistettä. Mercedes oli toista mieltä.

Mersun tallipäällikkö Toto Wolff paljasti, että asiasta oli puhuttu ennen kisaa.

– Aamun palaverissa kävimme läpi strategiaa ja kielsin heitä tekemästä sitä, jos olemme ykkösenä, kakkosena tai kolmantena, Wolff sanoi GP Fansin mukaan, viitaten nopeimman kierroksen metsästykseen.

– He jättivät minut huomiotta. Kaikki he! Wolff murjaisi.

Alla olevalla videolla kuvaa, kun Bottas tykittää nopeimman kierroksen.


Bottas ei ollut suinkaan ainoa tuhmuuksiin syyllistynyt taho. Wolff viittasi suomalaiskuskiin, tämän tallikaveriin Lewis Hamiltoniin ja molempien kisainsinööreihin.

Eikä Wolff ollut oikeasti edes vihainen tapahtuneesta.

– Loppupeleissä olen iloinen. Saimme lisäpisteen, mikä on hyvä juttu. Tuo on viihdyttävä ja hieno uusi lisäys tuotteeseen, Wolff viittasi uuteen sääntömuutokseen, joka astui voimaan kauden alla.

Bottaksella oli kisan lopussa selvä etumatka toisena olleeseen Hamiltoniin nähden. Päästyään ohi muutamista kierroksella hitaammista, Bottas latasi akut ja täräytti koko kisan selvästi nopeimman kierroksen (1.25,580). 

Lue myös:

    Uusimmat