Tuhannet saaneet valerokotetta Intiassa – vaikuttavana aineena antibiootti

Intian hallitus vannoo ottavansa kiinni valerokotteita jakavat keskukset.

Valerokotuksia on annettu muun muassa Mumbaissa ja Kalkutassa. Asiasta kertovan DW Akademien nettisivuston mukaan rokotteita on annettu jo tuhansia, yksistään Mumbaissa yli 2 000 ihmiselle yhdeksässä epävirallisessa rokotuskeskuksessa.

Yksi huijareista, 28-vuotias mies on esiintynyt julkisen terveydenhuollon hoitajana ja antanut rokotuksia noin kahdelle tuhannelle ihmisille.

Covishieldiksi tai Covaxiniksi nimetyissä rokotteissa on ollut antibioottia, jota käytetään bakteeritulehdusten hoitamiseen. 

Viranomaiset ovat vannoneet ottavansa rokotusten takana olevat rikollisjärjestöt kiinni. Intian hallitus sanoo tapausten olevan kuitenkin yksittäisiä. 

– Olemme rokottaneet yli 330 miljoonaa ihmistä. Valerokotus on helppo tunnistaa, jos sinä et saa aiheeseen liittyvää viestiä korona-applikaation kautta, sanoi maan terveysministeri Lav Agarwal.

Asiantuntijoiden mukaan Intian "tuskallisen hidas" systeemi koronarokotuksen varaamiseksi on saanut ihmiset turhautumaan ja rikolliset näkemään tässä tilaisuuden tehdä rahaa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat