Mainos

Tshetsheenit: Venäjä Punaisen Ristin työntekijöiden surman takana

Venäjästä irtautumaan pyrkivän Tshetshenian hallitus sanoi tänään, että Venäjän turvallisuuspalvelu oli Punaisen Ristin työntekijöiden tiistaisen murhan takana.

Venäjän erikoisjoukot ja turvallisuuspalvelu rahoittavat ja valmistelevat terrori-iskuja Tshetshenian maaperällä, sanoi tshetsheenihallituksen edustaja Movladi Udugov tänään. Viime päivien tapahtumat osoittavat Udugovin mukaan, ettei sota tshetsheenejä vastaan ole ohi. Hänen mukaansa mitä likaisimpia keinoja käytetään, jotta tshetsheeneiltä riistettäisiin muun maailman tuki.

Udugovin mukaan kuuden Punaisen Ristin työntekijän surman toteuttivat tshetsheenipalkkamurhaajat. Tshetsheenihallitus uskoo, ettei Venäjän johto tiennyt asiasta. Venäjän hallitukselta ei saatu heti tänään kommenttia tshetsheenien näkemyksistä. Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittanut tehneensä murhaiskua.

Venäjä ei keskeytä joukkojen vetämistä

Venäjä ei keskeytä joukkojensa vetämistä Tshetsheniasta. Turvallisuusneuvoston sihteeri Ivan Rybkin sanoi tänään, etteivät kuluneen viikon tapahtumat ole riittävä peruste vetäytymisen keskeyttämiselle.

Rikollisuus on lisääntynyt Tshetsheniassa sitten elokuun, jolloin tshetsheenit allekirjoittivat rauhansopimuksen Venäjän kanssa.

Punaisen Ristin työntekijöiden murhan jälkeen pyssymiehet ampuivat eilen kuusi venäläissiviiliä ja rauhansopimusta vastustava sissiryhmä piti 22:ta venäläispoliisia siepattuina viisi päivää. Rybkinin mukaan myös Venäjän presidentti Boris Jeltsin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdin ovat sitä mieltä, ettei neuvotteluista tule vetäytyä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.