Mainos

Tshetsheeni-nettisivusto avattu uudelleen

Tshetsheenien nettisivuston ylläpitäjä ei usko, että sivut joudutaan sulkemaan uudestaan.

Kohuttu tshetsheenien Intenet-sivusto on avattu Suomessa sananvapauteen vedoten.

Tshetsheenien internet-sivut avautuivat jälleen tänään Suomessa ja Ruotsissa. Pääserveri on Ruotsissa, ja toinen heikompi yhteys toimii Suomesta.

Sivuston ylläpitäjän, suomalaisen internetyrittäjän Mikael Storsjön mukaan sivuston avaamista vaikeutti suojelupoliisin (Supo) synnyttämä pelon ilmapiiri.

-Tarjousta pyydettiin 15 web-hotellista, mutta yksikään suomalaisista nettiyrittäjistä ei rohjennut ottaa sivuja verkkoonsa. Ne selittivät lähinnä pelkäävänsä muun muassa liikeyhteyksiensä vaikeutumista, Storsjö toteaa.

Seuraavaksi hän ottikin yhteyttä Ruotsiin, mistä löytyi heti yhteistyöhön valmis web-yritys. Uusi välittäjä ei myöskään ole riippuvainen muista tahoista, koska sillä on hallinnassaan omat yhteydet internetin runkoverkkoon.

"Sivuilla ei mitään lain vastaista"

Lokakuun alkupuolella Storsjö sulki kyseiset Kavkazcenter.com-sivut keskusteltuaan Supon kanssa. Sitä aiemmin kyseiset internet-sivut toimivat liettualaisen yhtiön palvelimella. Liettualaiset viranomaiset kuitenkin sulkivat sivut.

Lokakuussa tshetsheenisivut ehtivät toimia vain muutaman päivän, jolloin ne herättivät niin Venäjän kuin Suomenkin johdon paheksunnan. Venäjä ilmoitti pitävänsä Kavkazia terroristien tiedotuskanavana. Internetsivuston sulkeutumisen jälkeen lokakuussa sitä on pidetty avoinna muun muassa ministereille ja ihmisoikeusasiantuntijoille. Storsjön mukaan tänä aikana on tullut selväksi, ettei sivustossa ole mitään lainvastaista, joten hän alkoi toimia sivujen avaamiseksi uudelleen.

Storsjön mukaan ihmiset saavat sivujen kautta nykyistä monipuolisemman käsityksen Tshetseenian tilanteesta. Hän ei ole valmistautunut sulkemaan sivuja uudelleen.

- Ei missään nimessä, enkä usko että se tulee ajankohtaiseksi. Sivut eivät sisällä mitään laitonta. Myöskin viranomaisille on julkisuuden myötä tullut selväksi, että jos he haluvat ryhtyä toimiin, se kulkee tuomioistuimen kautta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.