Mainos

Tshekin pääministeri eroaa vakoilu- ja lahjussotkujen takia

Tshekin pääministeri Petr Necas on ilmoittanut eroavansa tehtävästään tänään. Syy erolle on lahjus- ja vakoiluskandaali, jossa syytettynä on yksi hänen läheisimmistä avustajistaan.

Maan perustuslain mukaan koko nykyhallituksen on väistyttävä. Necasin mukaan hänen johtamansa puolue yrittää muodostaa uuden hallituksen, mutta asiasta on luultavasti tiedossa kädenvääntöä johtavien puolueiden, opposition ja presidentin kesken.

Necasia on painostettu luopumaan tehtävästään sen jälkeen, kun hänen kansliapäällikköään syytettiin aiemmin tällä viikolla parlamentin jäsenten lahjomisesta ja tiedustelupalvelun agenttien määräämisestä vakoilemaan ihmisiä. Yksi seurannan kohteista oli asianajajien mukaan Necasin oma vaimo, josta Necas on eroamassa.

Necas on sanonut, että hän ei tiennyt vakoilusta. Syytteet olivat kuitenkin niin rankkoja, että hallituskumppanit eivät enää tukeneet häntä.

Jos uutta hallitusta ei onnistuta muodostamaan kolmella yrityksellä tai jos parlamentti päättää hajottaa itsensä, järjestetään ennenaikaiset vaalit.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.