TS: Yliopiston sukupuolentutkimuksen laitoksella järjestettiin New Age -rituaali – negatiivista energiaa yritettiin karkottaa suolakiteillä

Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitoksella on järjestetty uususkonto New Ageen liittyvä suolakiderituaali, uutisoi Turun Sanomat. 

Virassa oleva apulaisprofessori on järjestänyt yliopiston tiloissa ja yliopiston ajalla henkilökunnalle suolakiderituaalin, jonka tarkoituksena on ollut kohentaa tulehtuneita henkilösuhteita. 

Turun Sanomien mukaan rituaali on tapahtunut sijoittamalla henkilökunnan työhuoneisiin suolakiteitä, jotka apulaisprofessorin mielestä ovat karkottaneet työtiloista negatiivista energiaa. 

Kiteiden säilytysastiat on taiteltu origamitekniikalla henkilökunnan talkoissa. 

Yliopisto tietoinen tilanteesta

Turun Sanomien tietojen mukaan seremonia tapahtui maaliskuun alussa. 

Åbo Akademin lehdelle lähettämästä vastauksesta käy ilmi, että yliopisto on tietoinen tapahtuneesta.

– Olemme tietoisia tapahtuneesta, ja siitä on keskusteltu asianosaisten kanssa. Kyseessä oli muutaman henkilön oma-aloitteinen yritys parantaa julkisuudessakin riepotellun työyhteisön ilmapiiriä. Toteutustapa oli valitettavasti huonosti valittu eikä edusta Åbo Akademiin linjauksia. Asianomaisille tämä on tehty selväksi. Enempää emme asiaa julkisuudessa kommentoi, lehdelle kerrotaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja