Mainos

TS: Suuri suksivalmistaja tuomittiin korvauksiin suomalaisyhtiölle

Suomalainen urheiluvälineiden valmistaja on ottanut erävoiton suksijätti Fischeristä tavaramerkkiriidassa, kirjoittaa Turun Sanomat.

Markkinaoikeuden mukaan One Way Sport saa jatkossakin maalata suksensa mustalla ja keltaisella. Itävaltalainen Fischer ja sen maahantuoja Patrol katsoivat, että yhdistelmä on kopio Fischerin tuotteista.

One Way Sport puolustautui sillä, että mustaa ja keltaista käyttää moni muukin suksivalmistaja kuin Fischer. Lisäksi jättifirma valmistaa suksia muillakin väriyhdistelmillä.

Fischer haki myyntikieltoa myös suomalaisyrityksen mustille monoille. Markkinaoikeus katsoi, ettei mustaa väriä monoissa voi pitää minkään valmistajan yksinoikeutena.

Markkinaoikeus hylkäsi kaikki Fischerin ja Patrolin vaatimukset sekä määräsi ne maksamaan yli 40 000 euroa suomalaisyhtiön oikeudenkäyntikuluja. Päätökseen voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta tammikuun puoliväliin mennessä.

Fischerin ja One Wayn kiistaa on aiemmin puitu Suomen lisäksi Saksassa, jossa paikallinen tuomioistuin laittoi One Wayn sukset vähäksi aikaa myyntikieltoon.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.