Raivokas puhuri tempaisi Jukuparkin pomppulinnat usean metrin korkeuteen Turussa – lapsia loukkaantui järkyttävässä tilanteessa

Kolme alaikäistä lasta loukkaantui onnettomuudessa Turussa tänään, kun pyörretuuli nosti vesipuiston pomppulinnoja ilmaan, kertoo päivystävä palomestari Marko Ahtikivi Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. 

Hänen mukaansa tuulenpyörre nosti kolme JukuParkin pomppulinnaa arviolta jopa 2–5 metrin korkeuteen.

Ilmaan nousseiden pomppulinnojen sisällä loukkaantuneista lapsista kaksi kuljetettiin sairaalahoitoon.

Pelastuslaitokselta tai poliisista ei tuoreeltaan arvioitu heidän vammojensa vakavuutta.

– Tällaiset turmat ovat erittäin harvinaisia. Joskus aiemmin rockfestivaaleilla tuuli on nostanut telttarakennelmia ilmaan, mutta niiden telttamalleja on sittemmin muutettu, Ahtikivi vertaa.

Vaikka iltapäivällä kello kahden jälkeen tapahtunut onnettomuus oli yllättävä ja dramaattinen, se ei palomestarin mukaan aiheuttanut paniikkia JukuParkissa.

– En puhuisi paniikista. Paikalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin sata ihmistä.

Poliisi tutkii onnettomuutta. Lounais-Suomen poliisin mukaan tapauksesta ei ollut tehty iltaan mennessä rikosilmoitusta. Poliisin tilannekeskuksesta arvioidaan, että todennäköisesti ensi viikon kuluessa selviää, saako poliisi turmaan liittyen rikosilmoituksia vai ei.

Puisto suljettiin, avattaneen sunnuntaina

JukuParkissa on yhteensä seitsemän pomppulinnaa, kertoo puistonjohtaja Hannu Hellman. Hänen mukaansa puiston läpi oli mennyt pyörremäinen tuulenpuuska, trombi, joka oli osunut kolmeen pomppulinnoista. Niistä yksi oli iso ja kaksi pienempiä.

– Näissä pomppulinnoissa ei ollut silloin paljon lapsia, Hellman lisäsi.

Koko tilanne kesti puistonjohtajan mukaan korkeintaan muutaman minuutin ajan. Pelastushenkilökunta saatiin pian tämän jälkeen paikalle.

Pomppulinnat oli hakattu Hellmanin mukaan maahan hyvin tiukasti kiinni pitkillä kiiloilla. Tuulenpuuska repi ne ilmaan kiiloista huolimatta.

Vesipuisto suljettiin onnettomuuden jälkeen turvallisuussyistä. Koko puisto tarkistetaan muiden vahinkojen varalta ennen uudelleenavaamista.

Puisto on määrä avata uudelleen  huomenna kello 11, mutta pomppulinnat eivät ole silloin käytössä.

Onnettomuudesta kertoi aiemmin Turun Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat