Mainos

TS: Osa epäilee asuntokauppoja Wallinin eron syyksi

Turun Sanomien mukaan uutinen puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) asuntokaupoista herätti kitkeriä kommentteja eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

Uutinen Wallinin tekemästä voitosta asuntokaupoissa Åbo Akademin säätiön kanssa sai osan epäilemään, että tämä olisikin syynä hänen lähtöönsä rkp:n puheenjohtajan paikalta.

– Ihmiset pohtivat, josko Wallinin ero rkp:n puheenjohtajan paikalta johtuikin asuntokaupoista eikä Dragsvik-jupakasta, sanoi lehdelle Markus Lohi (kesk).

– Vähän liian aikaisin tehtiin luottamuspäätös, sanoi Raimo Piirainen (sd).

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) pitää perusteltuna sitä, että oikeuskansleri tutkii kaupat.

– Kyse on mahdollisesti niin suuresta taloudellisesta edusta, että niin on syytä tehdä julkisen luottamuksen vuoksi, sanoo Koskinen lehdelle.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Outi Mäkelä (kok) sanoo että ylilyönteihin ei tarvitse mennä.

– Jos tämä vaatii perustuslakivaliokunnan pohdintaa, se on ensi viikon asioita. Ylilyönteihin ei ole tarvetta, vaan on pohdittava, millaiset mittasuhteet asiassa ovat, Mäkelä sanoi.

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että Wallin teki Åbo Akademin säätiön kanssa tekemissään asuntokaupoissa reilun 170 000 euron voiton. Wallin toimi vuonna 2009 opetusministeriössä kulttuuriministerinä.

Puolustusministeri Stefan Wallinin mukaan hänen asuntonsa myynti vuonna 2009 oli täysin normaali asuntokauppa, ja Åbo Akademin säätiö maksoi asunnosta markkinahinnan.

(MTV3)

Katso puolustusministeri Stefan Wallinin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.