TS: Cannonballin jäseniä lähtenyt taistelemaan Ukrainan riveihin – mukana kaksi paikallispomoa

Turun Sanomien tietojen mukaan suomalaisista ammattirikollisista koostuva ryhmä on lähtenyt puolustamaan Ukrainaa. Mukana on rikollisjengi Cannonballin jäseniä.

Turun Sanomat kirjoittaa, että ryhmän jäsenet ovat kertoneet taistelevansa Ukrainan riveissä Venäjää vastaan. Jäsenet ovat tiettävästi päässeet Ukrainaan viime lauantaina. Lehden erään lähteen mukaan henkilöt ovat matkustaneet virallisen prosessin kautta Ukrainaan ja heidän tarkoituksensa on osallistua kansainvälisen legioonan toimintaan.

Mukana seurueessa on lehden mukaan ainakin kaksi Cannonball-pomoa, joista ensimmäinen on luotsannut Turun ja toinen Tallinnan osastoa.

Lehden mukaan ei ole tiedossa, että viikonloppuna alueelle matkustanut suomalainen rikollisryhmä olisi osallistunut sotatoimiin alueella. Ei ole rikos toimia vierastaistelijana, jos ei syyllisty toiminnassa tiettyihin erikseen määriteltyihin sota- tai terrorismirikoksiin.

TS:n mukaan Ukrainan sota-alue, ja sota-alueet muutenkin, kiinnostavat järjestäytyneitä rikollisryhmiä. Eräs alamaailman arvio on, että kyseessä on muun muassa imagon kohotus.

– Rikolliset hyötyvät aina kaaoksesta. Kun aseita ryhdytään kauppaamaan, ne päätyvät isoille kerhoille, arvioi eräs rikollislähde.

Syyttäjä hakee parhaillaan Cannonballia toimintakieltoon.

Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan Turun Sanomista.

Muokattu juttua klo 16.40: Lisätty juttuun tieto siitä, että ei ole tiedossa, että suomalainen rikollisryhmä olisi osallistunut sotatoimiin alueella ja lisäksi tieto siitä, että henkiöt ovat matkustaneet Ukrainaan virallisen prosessin kautta.

Cannonballin erikoisjoukko selitettynä 60 sekunnissa 1:03
Cannonballin erikoisjoukko selitettynä 60 sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat