Trumpin uusin temppu tyrmistyttää: "Kaikista presidentin teoista tämä on pahin"

4:51
Tiesitkö, että Donald Trump voi käytännössä armahtaa itse itsensä? MTV Uutiset Live kertoo: Näihin kaikkiin Trump on halutessaan kykeneväinen vielä presidenttikautensa aikana.

Kyberturvallisuusviraston johtajan potkut ovat aiheuttaneet laajaa tyrmistystä Yhdysvalloissa.

Presidentti Trump ilmoitti kyberturvallisuus- ja infrastruktuuriturvallisuusviraston (CISA) johtajan Chris Krebsin erottamisesta viime yönä Suomen aikaa.

Krebsin johtaman viraston sivuilla julkaistiin hiljattain lausunto, jonka mukaan 3.11. käydyt vaalit olivat "maan historian turvallisimmat".

Vaalitulosta ja -prosessia kohtaan jatkuvasti hyökännyt Trump reagoi lausuntoon ja antoi Krebsille nyt potkut.

Esimies ylisti vaalien alla

Potkut nostattivat rajun vastareaktion, ja moni Yhdysvaltojen turvallisuudesta huolestunut poliitikko on jo älähtänyt julkisesti. Yksi heistä on sitoutumaton mainelaissenaattori Angus King, joka latasi Trumpille täyslaidallisen New York Timesin haastattelussa.

– Kaikista presidentin teoista tämä on pahin, kyberturvallisuuden kehittämiskomissiota senaatissa johtanut King sanoi.

– Demokraattisen järjestelmän sydämeen iskeminen on kaiken sen tuolla puolella, mitä olemme nähneet keneltäkään poliitikolta.

Hänen mukaansa Krebs on yksi pätevimmistä ihmisistä, joita hän on tavannut hallituksessa.

Krebsin esimies, Yhdysvaltojen kotimaan turvallisuusviraston johtaja Chad F. Wolf ehti ylistää Krebsin työtä vaalien alla vain kaksi viikkoa sitten. Hän kehui Krebsiä muun muassa huhujen kontrolloinnista.

Edustajainhuoneen puhemiehen demokraattien Nancy Pelosin mukaan Trump erotti Krebsin, koska tämä puhui totta.

– Kuten lausunnossa todettiin, "ei ole todisteita, että äänestysjärjestelmiä on tuhottu tai ääniä kadotettu tai vaihdettu".

– Krebsin palkitsemisen sijaan presidentti erotti hänet totuuden puhumisesta vallanpitäjää vastaan ja Trumpin jatkuvien valheiden hylkäämisestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja