Mainos

Trumpin ja Kimin kehonkieli tulkittiin: Kohtaaminen oli ”alfaurosten” hermostunut mittely – "Iso oli isä ja pieni hänen poikansa"

1:25

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaaminen oli kaksikon kehonkielen perusteella hermostunut valtakamppailu, sanovat kehonkielen asiantuntijat.

Kohtaamisessa Trump ja Kim pyrkivät osoittamaan johtajuuttaan ja valtaansa toisiinsa nähden. Australialainen kehonkielen asiantuntija Allan Pease kertoo, että kätellessään kumpikin pyrki vetämään toista itseään kohti, eikä kumpikaan halunnut antaa toiselle yliotetta.

Trump osoitti valtaansa ojentamalla kätensä ensimmäisenä, taputellen Kimiä olkapäähän. Kim vastasi tarttumalla käteen tiukasti ja katsomalla Trumpia suoraan silmiin ennen kääntymistään median eteen.

Vaikka Trump kevensi tunnelmaa sanailemalla, hän teroitti yhä asemaansa taputellen Kimiä ja ohjaten tätä kädellään.

Kim piti katseen lattiassa

Sanattomat vallanosoitukset lienevät Trumpille tuttuja. Trump on paitsi suurvallan päämies, myös liikemies ja entinen tosi-tv-tähti. Kimiä pidempänä ja riuskempana hänellä on myös tietty etulyöntiasema tähän nähden.

Trumpin puhuessa Kim pitikin katseensa suurimman osan ajasta lattiaan suunnattuna, yksittäisiä katseita Trumpiin luoden.

– Jos ei tietäisi, kenestä on kyse, voisi ajatella, että iso mies oli isä ja pieni hänen poikansa, Pease sanoo.

Luita murskaava kättely

Yritysmaailman johtajia koulivan Influence Solutions -yrityksen johtaja Karen Leong arvioi, että Trumpista ei ollut havaittavissa samankaltaista hyökkäävyyttä, kuin viime viikon G7-kokouksessa. Siitä huolimatta pyrkimys tilanteen herruuteen oli jatkuvasti läsnä.

– Kun he kättelivät, heidän sormenpäissään näkyi valkoista – nämä kaverit ovat alfauroksia, Leong toteaa.

– Kumpikin haluaa osoittaa valta-asemansa, ja kättely oli luitamurskaava.

Kimillä oli vähemmän hävittävänä

Mahtailevien elkeiden takaa oli kuitenkin aistittavissa myös jännitystä.

Leongin mukaan kummankin miehistä oli vaikea peittää hermostuneisuuttaan, kun he pääsivät istuutumaan neuvotteluhuoneeseen. Trump hymyili vinosti ja näpräsi käsiään, Kim nojaili ja katseli maahan.

– Trump on uhkapelaaja, ja hän pelaa nyt siitä, saako hän Pohjois-Korean otteeseensa kuin kurittoman lapsen.

Kimillä sen sijaan ei ollut Leongin mukaan pelissä yhtä paljoa. Hänen mukaansa Kim oli napannut jo erävoiton saadessaan Trumpin tapaamaan hänet. Leongin mukaan Kim näytti jopa hieman hämmentyneeltä salamavalojen sarjatulessa.

– Kim näytti vähän kuin lapselta huvipuistossa: ei uhkaavalta, innostuneelta ja vähän jännittyneeltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.