Mainos

Trump säilytti malttinsa itsenäisyyspäivän puheessaan, juhlaparaati sen sijaan oli kaukana rennosta grillijuhlasta: "Se on pompöösimpi, suurempi Amerikka"

6:17
MTV Uutiset Live veti yhteen Trumpin juhlapuheet ja paraatipatsastelun.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin itsenäisyyspäivän puhe oli asiantuntijan mukaan epätavallinen, mutta hillitty. Itse juhlinta oli kuitenkin totuttua mahtipontisempaa.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että tyypillisesti itsenäisyyspäivän paraatissa presidenttiä eikä asevoimia ole totuttu näkemään yhtä keskeisessä kohdassa, kuin ne eilisissä juhlallisuuksissa olivat.

– Toisaalta hänen puheensa oli aika sujuva ja maltillinen, eikä siinä ollut selkeää poliittista sisältöä. Siinä käytiin läpi Yhdysvaltojen asevoimien ja eri asehaarojen historiaa. Se oli paljon odotettua maltillisempi, arvioi Aaltola Huomenta Suomessa.

Piknikpäivästä tuli astetta mahtipontisempi

Perinteisesti itsenäisyyspäivän juhlinta Yhdysvalloissa on mielletty rauhalliseksi perhejuhlaksi grillailuineen ja piknikkeineen. Nyt esille marssitettiin paraatia, panssarivaunuja, hävittäjiä ja ilotulituksia.

– Nykyään paljon haastetaan sitä, mikä on tyypillistä amerikkalaista käyttäytymistä ja kuka on tyypillinen amerikkalainen. Trumpilla on tietysti tähän oma määritelmänsä ja sitä hän toi tässä esiin. Se on pikkuisen pompöösimpi, suurempi Amerikka, mistä hän puhuu.

Aaltola arvioi, että Trump sai mahtipontiseen paraatiin idean Ranskan itsenäisyyspäivän suureleisistä juhlallisuuksista ollessaan viime kesänä presidentti Emmanuel Macronin vieraana.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja