Trump saattaa olla aidosti yllättynyt tilanteesta, johon on joutunut – vallanvaihtoprosessissa käänne: "Hänellä ei varmasti ollut varasuunnitelmaa"

8:04
Näin Uutisaamun asiantuntijat arvioivat vallanvaihdossa tapahtunutta käännettä. Entä mitä Trump aikoo tehdä jatkossa? Katso video!

Trumpin hallinto ilmoitti alkuviikosta olevansa valmis aloittamaan virallisen prosessin vallan vaihtumiseksi. 

Väitöskirjatutkija Jani Kokko Jyväskylän yliopistossa sekä MTV Uutisten toimittaja Tuomo Hyttinen keskustelivat vaihdoksen sujumisesta MTV:n Uutisaamussa. 

Kokko toteaa, että alkutilanteen jälkeen kehitys näyttää jo paremmalta.

– Presidentti on kiistänyt edes hävinneensä, estänyt rahoituksen, tilojen käytön ja oman virkamieskuntansa yhteistyön. Muutaman päivän aikana on menty parempaan suuntaan.

Hyttisen mukaan vallanvaihdon yhteydessä on esiintynyt huolta siitä, ettei kallisarvoista aikaa olisi hukattavaksi, vaan siirtymäprosessi tulisi aloittaa nopeasti.

– Pandemia riehuu, tiedustelutietoa pitäisi saada, kaikki aika olisi pitänyt käyttää ja nyt ollaan takamatkalla, Hyttinen kuvailee.

Trump ei ole toistaiseksi myöntänyt vaalitappiotaan. Hyttinen sanoo, että mediatietojen mukaan Trump oli aidosti yllättynyt kuullessaan Joe Bidenin voitosta.

– Hänellä ei varmasti ollut varasuunnitelmaa, koska hän on ollut varma voitostaan. 

– Hän varmasti oikeasti nyt pohtii, mitä hän seuraavaksi tekee.

Millainen siirtymävaihe on ollut republikaanipuolueen kannalta ja millaista kuvaa Joe Bidenin nimitykset antavat tulevasta presidenttikaudesta? Katso koko keskustelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja