Trump palasi julkisuuteen ja päästeli suustaan törkyä: Herjasi transurheilijaa, kiisti vaalitappion ja väittää Yhdysvaltojen muuttuvan kommunistivaltioksi

2:19
Trump palasi uhmakkaana parrasvaloihin: Vaatii Kiinaa korvauksiin koronaviruspandemian aloittamisesta. Katso ote tilaisuudesta yläpuolelta.

Yhdysvaltain väistynyt presidentti Donald Trump on palannut jälleen julkisuuteen. Hän piti Arizonan Phoenixissa pitkän puheen, jonka aikana hän muun muassa puhui loukkaavasti transurheilijasta.

Tavanomaiseen tyyliinsä Trump kiisti jälleen vaalitappionsa.

– Jos olisin hävinnyt nämä vaalit, olisin kestänyt sen aivan hyvin. Mutta tässä ei ollut kyse häviämisestä, vaan vaalivoitto varastettiin minulta. Meidän on taisteltava, Trump mylvi. 

Hän otti itselleen myös kunnian koronapandemian hoidosta.

– No entäpä rokote? Minä sen kannalle päädyin. Väitettiin että maailman pelastamiseen (koronalta) kuluisi muka kolmesta viiteen vuotta, Trump hehkutti.

– Suosittelen teitä ottamaan rokotteen, mutta olen myös valinnan vapauden kannalla. Rokote oli hieno saavutus.

Hän viittasi myös salaliittoteorioihin uskoviin, jotka eivät ole ottaneet rokotetta.

Trumpin mielestä rokotteen vastustajat eivät luota maan nykyiseen presidenttiin Joe Bideniin.

– Ihmiset eivät uskalla ottaa sitä nyt, koska he eivät luota presidenttiinsä. Me teimme hienoa työtä koronapandemian torjumiseksi ja rokotteen eteen. Lehdistö vain lyttäsi meitä. Pidätte siitä tai ette, maastamme on tulossa kommunistinen. Se tässä on tapahtumassa.

Urheiluakaan Trump ei sivuuttaanut – onhan nyt meneillään Olympialaisetkin.

– Miesten annetaan kisailla naisten sarjassa, mitäs siitä tuumitte? Kuinka reilua se on? Näittekö sen painonnostajan? En haluaisi kertoa tätä teille naiset, mutta hän selätti pitkäaikaisen ennätyksen, Trump sanoi ivalliseen sävyyn.

– Tämä kaveri vain tuli ja bum bum. Yhdellä kädelläkö hän sen nosti? Se on niin naurettavaa ja epäreilua. Jos olisin itse valmentaja, en puhuisi kyllä nyt naisille – sellaisille naisille jollaisina olemme naiset tottuneet tuntemaan.

– Joku sanoi kerran että jos Lebron James tekisi sen leikkauksen, millainen hänestä tulisi? Trump ivaili.

Perinteistä huudahdusta Trump ei myöskään unohtanut puheensa lopusta.

– We will make America great again! (Tehkäämme jälleen Amerikasta mahtava)

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja