Trump myönsi yli 70 armahdusta: Listalla oma entinen neuvonantaja ja kaksi räppäriä, mutta ei omaa nimeä tai läheisiä

1:38
Tällaisia armahduksia aiemmat presidentit ovat tehneet.

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump on armahtanut viime töikseen useita henkilöitä.

Armahdettujen listalla on 73 ihmistä ja Valkoinen talo on julkistanut kaikkien armahdettujen nimet perusteineen verkkosivuillaan. Lisäksi Trump lievensi tai muutti 70 muun henkilön tuomioita.

Yksi armahdetuista on hänen entinen neuvonantajansa Steve Bannon, joka oli asetettu syytteeseen petoksesta ja rahanpesusta. 

Tiettävästi Trump pohti myös itsensä, perheenjäsentensä ja asianajajansa Rudy Giulianin armahtamista, mutta Reutersin mukaan näitä armahduksia ei tapahdu.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump on armahtanut myös entisen lahjoittajansa Elliot Broidyn, joka oli tuomittu korruptiosta ja lahjonnasta.

Muita armahdettuja ovat muun muassa räppärit Lil Wayne ja Kodac Black, Detroitin entinen pormestari Kwane Kilpatrick, joka oli tuomittu korruptiosta 28 vuodeksi sekä Googlen entinen insinööri Anthony Levansowski, joka tuomittiin vankeuteen liikesalaisuuksien varastamisesta.

Vielä alkuviikosta useat mediat kertoivat, että Tiger King -dokumenttisarjasta tunnettu Joseph Allen Maldonado-Passage eli Joe Exotic olisi valmistautunut armahdukseensa. Hän on vankilassa tuomittuna useista eläinsuojelurikoksista sekä kahdesta murhan yrityksestä. Nimeä ei kuitenkaan armahdettujen listalta löytynyt.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla kello 9.15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja