Trump: Korona-asiantuntijat riskeeranneet miljoonien elämän – väittää itse "pelastaneensa koko maailman"

Viranomaiset ovat huolissaan, noudatetaanko Trumpin lomakartanossa koronaohjeistuksia – Tämä videomateriaali kosteista uudenvuodenbileistä herätti närää 1:05
Katso myös: Viranomaiset ovat huolissaan, noudatetaanko Trumpin lomakartanossa koronaohjeistuksia.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on jälleen noussut julkisuuteen lausunnollaan.  

Independent-lehden mukaan Donald Trump arvostelee lausunnossaan Yhdysvaltain johtavaa tartuntatautilääkäriä Anthony Faucia ja Valkoisen talon koronatoimien koordinaattoria Deborah Birxiä. vs eiliseen CNN:n artikkeliin, jossa muun muassa Fauci ja Birx arvostelivat Trumpia hänen koronatoimistaan presidenttikaudellansa.  

Trumpin mukaan hän ei kuunnellut kumpaakaan heistä Valkoisessa talossa. Hän myös kirjoitti, että hän oli vastuussa rokotteiden nopeasta kehityksestä ja niiden käytön hyväksynnästä. 

Birx sai lausunnossa erityisen kovaa kritiikkiä.  

– Tohtori Birx on todistettu valehtelijaksi. Hänellä ei juurikaan ole uskottavuutta jäljellä, Trump kirjoitti. 

– Osavaltiot, jotka seurasivat Birxin ohjeita, oli huonompi tulos koronan torjunnassa. Hän myös pilasi lukemattomien lasten elämän, sillä he eivät voineet mennä kouluun ja pilasi paljon yrityksiä. 

Faucilla ja Birxillä on täysi erilainen kuva tapahtumista. Birx kertoi CNN:n haastattelussa, että Yhdysvalloissa olisi voitu välttyä sadoiltatuhansilta koronaan liittyviltä kuolemilta, jos Trumpin hallinto olisi toiminut päättäväisemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat