Trump jakoi videon, jossa pariskunta osoittaa aseilla mielenosoittajia – "Tarkoitus oli seistä kannattajien puolella"

Mielenosoittajat marssivat läpi rauhallisen asuinalueen Yhdysvalloissa – massiivisen omakotitalon omistajat suivaantuivat ja pelottelivat marssijoita aseella 0:46
Mielenosoittajat marssivat läpi rauhallisen asuinalueen Yhdysvalloissa – massiivisen omakotitalon omistajat suivaantuivat ja pelottelivat marssijoita aseella.

Videossa näkyy mies ja nainen, jotka osoittavat aseilla mielenosoittajia. Sunnuntaina Trump jakoi videon, jossa eräs Trumpin kannattaja sanoo ”White power! White power!”. Video poistettiin Trumpin Twitter-tililtä muutamassa tunnissa.

Valkoisesta talosta sanottiin, että Trump ei ollut kuullut kyseisiä sanoja videolla ennen sen jakamista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump herätti huomiota Twitterissä jälleen maanantaina, kun hän jakoi Twitter-tilillään videon, jossa pariskunta osoittaa mielenosoittajia aseella Missourin St. Louisissa, kertoo The Guardian.

Mielenosoittajat marssivat St. Louisin pormestarin Lyda Krewsonin kodin luo vaatiakseen tämän eroamista.

Krewson luki perjantaina Facebookin live-lähetyksessä ääneen useita nimiä ja osoitteita, joista oli saanut kirjeitä, joissa ehdotetaan poliisilaitoksen sulkemista. Kirjeet ovat osa mielenosoituksia, jotka liittyvät George Floydin kuolemaan.

Video poistettiin Facebookista perjantaina, ja Krewson pyysi anteeksi. Hän sanoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa ahdistusta.

Sunnuntaina yli 500 ihmistä lähti osoittamaan mieltä Krewsonin talolle sanoen ”irtisanoudu, Lyda, ja ota poliisit mukaasi”.

Trumpin jakamassa videossa näkyy mies ja nainen, jotka osoittavat mielenosoittajia aseilla ja huutavat heille kotinsa edessä. Miehellä oli kädessään rynnäkkökivääri ja naisella käsiase.

Mielenosoittajat liikkuivat eteenpäin ja kehottivat muita jättämään pariskunnan huomiotta.

Maanantaina Valkoisesta talosta sanottiin, että Trumpin tarkoitus hänen jakaessaan videon oli seistä kannattajiensa puolella, ”joita usein demonisoidaan”.

Trump on myös uudelleentviitannut muun muassa useita viestejä, minkä tarkoituksena on ollut tunnistaa mielenosoittajia, jotka osallistuivat yrityksiin poistaa historiallisten hahmojen patsaita.

Lue myös:

    Uusimmat