Trump avasi ratkaisua lähteä sairaalaan: Tein päätöksen itse – "En voinut olla lukittuna virkahuoneeseen"

Koronatartunnan saanut Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on avannut tietoja siitä, miten hän päätti lähteä Walter Reedin sotilassairaalaan koronadiagnoosin jälkeen.

Trump julkaisi yöllä Suomen aikaa Twitterissä videoviestin, jossa hän avaa muun muassa päätöstään.

Uutistoimisto AFP:n ja brittilehti Guardianin tulkinnan mukaan Trumpilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin uhmata korona-altistusta ja lähteä sairaalaan, sillä presidentti ei halunnut jättäytyä eristykseen Valkoiseen taloon.

Guardianin mukaan Trump kertoi, että hänelle annettiin vaihtoehto jäädä Valkoiseen taloon.

Hän kuitenkin painotti päättäneensä kirjautua omasta tahdostaan Marylandin osavaltiossa sijaitsevaan sairaalaan, koska Valkoiseen taloon lukittautuminen ei olisi ollut suurelle johtajalle sopivaa.

– Pysy Valkoisessa talossa. Lukitse itsesi sisään. Älä käy edes Oval Officessa (presidentin virkahuoneessa). Pysy vain yläkerrassa ja nauti siitä. Älä näe ihmisiä, älä puhu ihmisille, Trump listasi hänelle annettuja ohjeistuksia ja kertoi, ettei "voinut tehdä sitä", vaan hänen piti olla etulinjassa.

– En voinut olla lukittuna huoneeseen yläkertaan, täysin turvassa, ja sanoa vain, että "hei, mitä tapahtuu, tapahtuu", hän jatkoi.

Hänen mukaansa johtajan tulee kohdata ongelmat, eikä yksikään suuri johtaja ole jättänyt tekemättä näin.

Myös muita tulkintoja esitetty

Myös muita tulkintoja on esitetty. Puheiden altistumisen uhmaamisesta on myös tulkittu viittaavan yleisesti koronatilanteeseen.

Esimerkiksi AFP esitti ensin tämän tulkinnan, mutta tarkensi sittemmin näkökulmaansa.

Trumpia on harvoin nähty julkisuudessa maski kasvoillaan.

Häntä on kritisoitu myös siitä, miten hän jatkoi mittavien kampanjatilaisuuksien järjestämistä koronatilanteesta huolimatta.

Kampanjatilaisuuksiin osallistuneilla ei ole useinkaan ollut kasvomaskeja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja