Mainos

Trevoc-syytetty: ”Se oli agenttimeininkiä”

- Tykättiin käyttää koodeja ja oli agenttimeininkiä. Se tuntui omalta universumilta, Trevocin toiminnassa alkuvaiheessa mukana ollut mies kertoi. 37-vuotias mies on syytteessä mm. törkeästä petoksesta.

- Koodit ja lyhenteet olivat alan kutyymi. Mentiin jenkkiläisellä kulmalla, mies kertoi Trevocin toiminnasta. - Välillä sitä oli vähän hukassa keneen viitattiin.

- Oli tilanteita, että jouduin kysymään kuka tämä on tai kehen tällä viitataan.

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan Trevoc-vyyhtiä seitsemättätoista päivää.

Syyttäjän käsityksen mukaan 37-vuotias oli mukana juonimassa Trevocin laitteita Helsingin poliisiin Jari Aarnion kautta.

Syyttäjän mukaan 37-vuotias tiesi, että Trevoc Oy:n rahoittajaksi piilotetusti tullut henkilö toimii viranomaistilaajan palveluksessa hankintojen valmistelijana, niihin vaikuttajana ja niistä mahdollisesti päättäjänä. Syyttäjä ei kuitenkaan väitä hänen tienneen Aarniosta.

Syyttäjä vaatii miehelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

"Ulkokehällä"

Mies kiistää rikokset jyrkästi. 

Trevocissa sen perustamisesta alkaen ollut 37-vuotias kertoi olleensa ulkokehällä, kun hänen mukaansa Pasi Patama oli Trevocin ydin.

37-vuotias vastasi pitkälti Trevocin talousasioista. Hänen mukaansa tietoja ei salattu viranomaisostajilta.

- Kukaan viranomainen ei koskaan kysynyt niistä mitään, hän kertoi. - Ei myöskään hallinnon järjestämisestä.

Kuvioon liittyy Trevocin vuonna 2009 saama 200000 euron vaihtovelkakirjalaina. - Minulle ei rahoituksesta kerrottu mitään, muuta kuin että hän oli "kosher".

"Krp ja supo instituutioita"

37-vuotias kertoi luottaneensa Pasi Patamaan ja yrityksessä mukana olleeseen supomieheen. - Suomalaisille opetetaan kehdosta alkaen, että krp ja supo ovat instituutioita, joihin voi luottaa.

Rahoitussopimuksen allekirjoitusvaiheessa hän oli saanut tietää, että rahoittaja oli Instia Group. - Tarkistin, että yritys on olemassa.

Mies kertoi, että hänen tietääkseen Jari Aarnio tai Keijo Vilhunen eivät liittyneet kuvioon. Instian omisti Vilhusen sisko, mutta mies ei tiennyt tämän sukulaisuudesta jengipomoon.

37-vuotiaan mukaan rahoituskuvioissa ei ollut mitään epäselvää.

Myöhemmin hän vaihtoi rahoitusalalle ja myi osakkeensa 2011.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.